требе ми съвет за cad/cam конфигурация
здравейте,
требе ми съвет за cad/cam конфигурация, която ще се ползва основно за cam, демек ще смята яко. не съм професионалист в хардуера и цените му, та затва се надявам некой да предложи нещо добро в рамките на 1200 лв без ддс. харда не ми требе да е голем- некъде около 40г мисля, че ще са достатъчни. цепеуто ми се ще да е към 2,5 гхц, рама дай към 1г и видеото към 128м/128б. за дъното си немам на идея, разбийш. говорим без телевизора, само за пецето. требе ми скорост на сметките. та кажете мое ли се сглоби нещо таквозе на тая пара?
ааа, и съм наясно, че са смешно малко парите за професионална конфигурация, но толко ми отпускат.........дори ми отпускат 1000 лв, ма аз мисля да се вмествам в 1200 лв......та така де, моля за съвет за cad/cam конфигурация.
Re: требе ми съвет за cad/cam конфигурация
Цитат:
Първоначално публикувано от bahti
тва не го разбрах
Никой няма да ти помогне,на теб компютър не ти трябва-трябва ти БУКВАР!
П.С. Гледам не питаш само тук ,
Аз се чудя от кой от двата форума ще те изхвърлят първо :095:
моля да спрем с офтопика. ако некой има нещо по темата- моля да помогне, ако нема- да не дращи за разнообразие, демонстрирайки мила ентелегентност
добре де, да го кажем, че треба да тръгна от това дали съм на интел или на амд, немам представа кое е по-добре за преобладаваща cam работа, което си иде да подскаже, че е много сметки.
та парите в долари по компоненти съм ги разделил така:
mb- 130
cpu- 200
fan- 10
ram- 100
hdd- 60
fdd- 10
cdrw- 25
video- 120 pci или vga? и как да разбера дали поддържа opengl
case- 35
lan- онборд
sound- онборд
навсякъде може да мърдам с по 5, 10 долара. идеята е да се получи към 700 долара без ддс.
дайте идея за интел-базирана и амд-базирана система. аз мисля за нещо като това:
амд:
EPOX » 9NPA+ - s.939, NForce 4, PCIExpress, 8channel audio, GbLan, 4x S-ATA RAID, IEEE 1394A, ATX цена: 108.00$
AMD » K8 AMD64 3200+ s.939 BOX, 512MB, Venice цена: 183.00$
вентилатора нема значение, щото е бокс, а това значи, че процесора си има нали? пък и нема да клоквам
2бр. Kingston » DDR2 512MB/533 цена: 54.00$
HITACHI » 80.0 GB, Hitachi, SATA, 7200rpm, 8192к цена: 58.00$
флопи кво да е
цд записвачка ква да е
GALAXY » GF 6600GE- PCI Express, 128MB DDR3, 128bit, TV OUT, Dual DVI цена: 118.00$
кутия ква да е
интел:
EPOX » 5EGA+ - s.775, I915G+ICH6r, 800, VGA, PCI-Ex,GBLan, SATA, PCIExpress,SB-8ch, ATX цена: 120.00$
Intel » P4 630, 3.2Ghz, 2048k, LGA775 цена: 194.00$
другите неща са същите.
цените са от stealtech
някакви мнения по тея системи? има ли лошо съчетани неща или нещо да може да се смени с по-добро? и коя според вас да предпочета?
bahti, имаш големи грешки: NForce 4 дъната, а и всички други А 64 дъна са на DDR, не на DDR2, хехехех де да беше!!! Значи първо за такива приложения 1 ГБ РАМ е малко, поне 2х1 ГБ. 400 НХц ДДР ти трябва!!! щом няма да клокваш. Според мен и това което съм виждал, а и съм си приказвал с хора които се занимават с такива работи, по-добре е да си вземеш ИНТЕЛ. Той е за работа. Сега някой може да каже, че пиша глупости и т.н., но това е моят опит и виждане. За GAME АМД, за работа сериозна ИНТЕЛ!!! При интел ще имаш и по-евтинката ДДР2 памет ;). Да ти кажа, че дори и да не клокваш вентилатора ИМА ГОЛЯМА ЗНАЧЕНИЕ, още повече, че при тези сметки, като захапе да смята 3-4 часа примерно нещо и проца е на 100% load, ще те питам колко градуса ще дигне с тоя оригиналният вентилатор. Не казвам да си вземеш някакъв хипер макс скъп вентил, но поне да има малко мед по него и с по голяма перка. Стабилно захранване ти трябва за такава машина дори и да не клокваш 350 В Фортрон заедно с една хубава кутийка, за около 50 $ или малко отгоре си взимаш. Хубаво е ако отзаде е с 12 см. перка да дърпа повечко въздух, но с малки обороти. 80 Гб са си вече доста малко, поне 160 ГБ, пък ти искаш и САТА, там цените са по-други, трябва да помислиш. И ХИТАЧИТО не е 58, а 68 $(80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M 60.50 62.50 65.00) това е от МОСТ, но без ДДСто! Записвачката да е ДВД, никви CD или КОМБО!!!
Ами това за сега. Дерзай!!!
@Ludia с много неща съм съгласен с теб , само с едно не съм
В зависимост от това колко време имаш да чакаш - и селерон 2,53 Д смята иделано с Аутокад 2005 ( повечко време ама върши работа .) Амд-то определено ще сбори вяско Силиронче на аутокад , да не говоря че е го задмине с пъти. Нещата отдавна ен са такива . имам познат който си купи А64 3200+ за кад система и вече не ще да чуе за интелските цени и прехвалени сметкови функции.
В 1200 лв няма ли да може да вмести едно AMD X2 3800?
Цитат:
Първоначално публикувано от the_unique
В 1200 лв няма ли да може да вмести едно AMD X2 3800?
Ако е само за процесора-да,ще стигнат,даже ще има и да почерпиш :016:
а за цял компютър е все едно да си вземеш варбург и да му сложиш двигател на Ферари.
С две думи-не може!
Бях ги гледал че са около 500-600лв.... Не е чак толкова много... Особено след като не иска кой знае каква видео карта и голям хард... Така че малко тъпо изказване направи... http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=32939 393$ + 200$ за 2GB Ram + http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=32618 - 82$ и ... може и да си прав, но ако е с 1,5GB RAM стигат ... http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=32350 - $52 видео карта и около $50 за кутия и около 70-80 за хард диск...
Стават 850$ с 2гб рам и съответно 800$ с 1,5гб... Хард диска ще е между 120 и 160гб... За ддсто - нали става дума за фирма не могат ли да си го вземат?
Цитат:
Първоначално публикувано от the_unique
@the_unique
$800 без ДДС по курса за днес май не е равно на 1200лв :grin:
Също така ти гарантирам ,че тия "около $50 за кутия" ще излязат доста повече.
П.С. Убеден съм че доста хора от форума се сещат кой е точния избор за подобна конфигурация,но като мен мразят наглоста,така че @Bahti :worry:
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
Според мен и това което съм виждал, а и съм си приказвал с хора които се занимават с такива работи, по-добре е да си вземеш ИНТЕЛ. Той е за работа. Сега някой може да каже, че пиша глупости и т.н., но това е моят опит и виждане. За GAME АМД, за работа сериозна ИНТЕЛ!!!
Това мнение ми прилича на идващо от времето, когато на атлоните им викаха котлони :grin:
Обаче беше отдавна :) Сега двуядрените Интели са котлоните, а съответните двуядрени А 64 харчат доста по-малко ток. Съответно и изборът на кутия/захранване става по-лесен. А тестовете за скорост на работа с паметта показват, че с вградения си контролер А 64 постига с ДДР 400 почти същия трансфер, който иначе се достига с ДДР 2.
Хм отдавна не бях гледал курса на долара... Той взел че по - скъпнал... Аз още го мисля за 1.6.... и все пак ако се по ореже още малко може и да стане без ддс 1200... Както и да е.... Он си знае ;-)
@G_R_U: Поздрави! Нищо лично! ;-)
момчета благодарско за дискусията.......без вас едва ли щех да се ориентирам в тая мътна река с джелезото (както казват братята руси :) ). общо взето се спрях на п4 630 или пд 820 (според парата която в крайна сметка че ми дадат). а за другите компоненти ще е според офертата на фирмата, от която ще го вземем. абе нема да стане така както ми се щеше на мене- аз да си го сглобя. както и да е.
ако имате некъв съвет за дъна- давайте, щото след около десетина дни ще го вземем. по-скоро ме интересува ако има некви дъна, които не е препоръчително да вземем, за да внимавам, щото аз може да искам еди кое си дъно, ма като го нема у фирмата..............та така.
@G_R_U: пич, ко бех некой неколтурен и прозд галош, щех да ти река "оди-го-дуай", ма азе нал съм ентелектоален и че зема и на тебе ти благодаря за участието в дискусията, щото разбирам, че без тебе немаше да я има. па за тайната конфигурация, дето ти и още неколко хора я знаят- хехе, айде ся....като съм усер, туй не значи, че не ползувам поставката за чаша, дето се показва от копченцето над флопито.......
bahti, пич накефи ме, скоро не се бях смял така, ЕВАЛА!!!* :punk: :Drinks:
Инак по темата, пиши какво сте зглобили като машинка.
ggurov, е не ми е мнението от преди 3 години, но тестовете колкото и да са показателни, споредм мен не е като да се види на място ;). Аз така най-харесвам. Както казах от лично това което съм виждал. Не че не съм с АМД и пак ще си взема АМД 64 (до 2-3 седмици). Не споря, може и така да е. Като взема ще видим. Аде със здраве.
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
пиши какво сте зглобили като машинка
абе ще пиша. само да не ме прецакат откъм парата за да мога да взема 630 или 820, па макар и с компромис в другите чаркове. зеха да ме натискат да земам некъв по-стар п4 че да падне цената. абе ще се разбере до десетина дни кво ще вземем.