Предлагат на един приятел диск 10гб за 20$. Този които го продава казва че диска е с изгорял кеш за това вместо на 7200 работел на 5400 оборота)) на мене това ми се струва направо смешно какво ще кажете вие. И въбоще възможно ли е да работи този диск с изгорял кеш? Моето мнение е че е невъзможно.
Предлагат на един приятел диск 10гб за 20$. Този които го продава казва че диска е с изгорял кеш за това вместо на 7200 работел на 5400 оборота)) на мене това ми се струва направо смешно какво ще кажете вие. И въбоще възможно ли е да работи този диск с изгорял кеш? Моето мнение е че е невъзможно.
Това за диска - че работел на 5400 поради изгорял кеш са абсолютни простотии. Ако наистина му е изгоряло нещо, аз не бих го взел и за 5 долара. Ако може да го пробва по-обстойно (ScanDisk, SiSoft Sandra, HDTach) и го удовлетворява как работи - да го вземе.
Кеша няма нищо общо с оборотите. Просто го питай за модела на диска и така ще разбереш на колко оборота е. Твърде е възможно обаче да има по-нисък трансфер не заради изгорял кеш, което е малко вероятно, а заради по-сериозен хардуерен проблем.