Re: Твърди дискове Hitachi
@Samo * *е как не разбра де -
Макстора е овърклокнат *от към обороти *и трансфер , а ексела е спънато Хитачи - абсолютно същите са , само с по- бавен трансфер , достъп до данни , кеша е 2 мб , но пък работят стабилно !!!
И аз нямам проблем с Ексел стор ( за 3 г - само два *единия с опушена електроника - смених я и тръгна , другия с клинична смърт- сега стои в кашона за сдаване )
Но пак казвам поне при мен и WSD нямаме грижи двамата с тия модели.
Добре и в края на краищата, какъв точно диск ще ми препоръчате да си взема. Целта е да е около 160Гб, да е САТА и да е много тих, защото след време искам да сложа още един, същия, за да ги вържа в РАЙД-0. Разбира се, 8-те мегабайта кеш и 7200 оборота са задължителни. Искам да е тих и сигурен, е...и бърз но това не е най най-важното. Нищо повече. Изобщо не ме интересува как ще се казва.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
И аз нямам проблем с Ексел стор ( за 3 г - само два *единия с опушена електроника - смених я и тръгна , другия с клинична смърт- сега стои в кашона за сдаване )
Но пак казвам поне при мен и WSD нямаме грижи двамата с тия модели.
При мене за последния месец 4 или май 5 ЕС :( :shocked: И за съжаление без никакъв шанс да се съживят.
@Whiskey - Seagate .9 / Макстор (sorry Mr.TECHNO ;) )
Цитат:
Първоначално публикувано от Whiskey
Добре и в края на краищата, какъв точно диск ще ми препоръчате да си взема. Целта е да е около 160Гб, да е САТА и да е много тих, защото след време искам да сложа още един, същия, за да ги вържа в РАЙД-0. Разбира се, 8-те мегабайта кеш и 7200 оборота са задължителни. Искам да е тих и сигурен, е...и бърз но това не е най най-важното. Нищо повече. Изобщо не ме интересува как ще се казва.
Вземи си Samsung. Ще отговори на всичките ти изисквания, влючително бързина.
Малко да дообясня. През годините съм бил фен на почти всички производители на дискове. Така по спомен:
1994-1996 - Western Digital
1997-2001 - Quantum-Maxtor
2001-2004 - Seagate, малко Hitachi, малко Wesern Digital
Считам, че в момента това което произвеждат Samsung* е много добро (надежно, бързо, тихо), с много приемлива цена (по-евтин е с малко от Seagate и Maxtor) и няма нищо общо с ония калпави серии на Samsung от едно време, когато масовите нови дискове бяха 3-10G
// Например модела Samsung SP2004C - 200G/7200rpm/8M/SATAII. Цена при дистрибутор на едро към днешна дата - 92USD
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
*********************************************************************************************************************
// Например модела Samsung SP2004C - 200G/7200rpm/8M/SATAII. Цена при дистрибутор на едро към днешна дата - 92USD
Само една забележка - този диск работи като сата1 - мамка му и диск , грубо около 5% ръст изкара , а би трябвало да е поне 50 % ( усещаше се , но леко - само при условие че е на мястото на иде )
Цитат:
Само една забележка - този диск работи като сата1 - мамка му и диск , грубо около 5% ръст изкара , а би трябвало да е поне 50 % ( усещаше се , но леко - само при условие че е на мястото на иде )
и аз някъде четох че е менте.. ако се сетя къде ще постна линк..
За последно вземах дискове Western Digital от Фламинго компютърс преди около 7-8 месеца. Сега не знам какво е положението. За подмяна при рекламация не съм имал проблеми.
Аз си взех нов 250 ГБ Хитачи SATA2 - е то няма такъв диск чесно! :punk:
Бърз, тих, просто какво повече да иска човек. На тестовете на Сандрата вадеше точки колкото 10000 оборотните, а цената му е някъде около 200-220 лева с ДДС.
Как ги правиш тия тестове ве Кейс ?
Цитат:
Само една забележка - този диск работи като сата1 - мамка му и диск , грубо* около 5% ръст изкара , а би трябвало да е поне 50 % ( усещаше се , но леко - само при условие че е на мястото на иде )
Нека бъдем реалисти, все пак става въпрос за дискове 7200rpm.
// В крайна сметка, SATAII е стандарт на интерефейса, а не е характеристика на диска.