Здравейте хард дискът ми IBM Deskstar 61.4 Gb сдаде багажа точно* няколко месеце след изтичане на гаранциятаи естествено отидох при местен дилър да си закупя нов.Бях решил да взема SATA ,но от фирмата успяха да ме* убедят че били доста проблемни и имали вече няколко върнати .......
Така че аз наивният им повярвах и си купих това :
http://www.seagate.com/cda/products/...81,712,00.html
В последствие обаче започнаха и проблемите....
Когато взех "Баракудата" го разделих на три дяла FAT32 с Partition Magic 7.0.Използвам два Windowsa единият поради необходимост XP & Milenium естествено милениума в дял C:\.
Само че след няколко дни работа понягога даже и след седмица папките и файловете ми взеха да да се изменят(повреждат) по големина,име,дата на модификация,в същата директория се появяваха нови файлове със супер дълги заглавия сякаш някой ги е писал на иврид естесвено файловете не можеха да бъдат изтрити и под двата windows помагаше единствено старт up disc с опцията scandisk\fix с която както се досещате файловете отиваха подяволите.Windows спираха безпричинно файловете ми се повреждаха хаотично без някакъв устроен ред.След второ преинсталиране на два Windowsa с програмите предположих че явно проблемът ми може да е причинен от* някакъв вирус и като замаян започнах да тегля антивирусни,adware, spyware и malware програми,по пътят към истината* попаднах попаднах на една доста интересна програмка която ви препоръчвам да пробвате foxie-1.0* премахва* spyware,trojans,hijackers и е доста добър firewall недостатък работи само под winXP.Но за съжаление и тя нищо не откри и след четвъртото ми преинсталиране на два вина започнах да мисля че проблемът ми се крие в харда и да го гледам лошо.Смених преди това от любов към спорта просто :Ide кабел нов,захранване с ново,оставих харда сам на единия канал (IDE) проблемът си остана изтеглих от сайта на Seagate тест програма* и там тишина,windows scaner & surface* scan също нищо не откриха.Естествено отидох във фирмата от която закупих продукта и им обясних за странният си проблем а тяхният отговор беше :
-Еми наскоро както знаете имаше доста токови удари в нашият град най вероятно проблемът ви ще е произлязъл от това даже не го погледнаха бях направил и снимки с дигиталката ето ги и тях:
[img width=450 height=600]http://tsuko.hit.bg/Upload/S3700090.jpg[/img]
http://tsuko.hit.bg/Upload/S3700091.jpg
но нищо както и да е направих още една инсталация така и така бях свикнал естествено след два дена освен повредени файлове* даже ми се бяха затрили и партишъните отидох отново при моите "любими" хора продавач консултантите защото шефът им все го няма и им обясних че даже става и по зле показах им нагледно какъв е проблема а техният отговор този път беше:
-А ама ти защо си направил дяловете си на FAT32 тази таблица не е стабилна при по големите пространства и не може да работи с дялове по големи от 30Гб.Направи си
C:\20Gb\FAT32
D:\40Gb\NTFS
E:\100Gb\NTFS
И няма да ти се прецакват файловете повече и виндовете.Деиствително това не го бях пробвал ,но и някой беше пропуснал да ми го каже не съм сигурен с това дали не ме "качиха на черешата" но*
Речено сторено така и направих ,но само след четири дена историята се повтори интересното беше че този път за разлика от предишните* в C:\ пак си имаше повредени файлове и логовете за двата вина пак бяха затрити а в NTFS дяловете информацията беше непокътната ,но пак преинстала си беше неизбежен....Отново отидох във фирмата с главно "Ф" Обясних им че проблемът продължава а техният отговор този път беше:
-Абе вие да не би да ползвате много файлове с кирилизировани названия ако е така възможно е проблемът да произлиза и от това.
А аз ги попитах по какъв начин искат да ги убия и дари и да не си бях включвал компютъра* сигурно вината пак щеше да е в мен,но както и да е аиде пак от мен обещаха да сменят харда казах им като ще е така то да е със 160 gb само че да е SATA(естествено с доплащане) само да НЕ* Е КАТО СТАРИЯТ.Дадоха ми оборотен на Western Digital 12Gb еми баца вече пет дни с милениум със същите драйвери,файлове и програми с които досега съм работил без никакви проблеми.
Така че въпросът ми е възможно ли е все пак причината да е някакъв нечуван вирус* някой имал ли е проблем от това естество ?
Правилно ли постъпвам според вас като заменям IDE Hdd за SATA?
Съжалявам за дъгият пост но както виждате проблемът ми не може да бъде описан с няколко реда.Благодаря за вниманието.
Поздрави
Цветлин*

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от HD
 Първоначално публикувано от HD   за сега поне ще остана на FAT32 понеже понякога ми се налага да прехвърлям файлове от единият win на другият ,но нали Милениум\win 98\ не види NTFS дялове изтеглих една програмка* от сайта на dockera "NTFS for Win98" но честно не можах да я подкарам а и от мноооогото преинсталаций не ми остана време да я поразуча има ли друго решение на този проблем или ?
 за сега поне ще остана на FAT32 понеже понякога ми се налага да прехвърлям файлове от единият win на другият ,но нали Милениум\win 98\ не види NTFS дялове изтеглих една програмка* от сайта на dockera "NTFS for Win98" но честно не можах да я подкарам а и от мноооогото преинсталаций не ми остана време да я поразуча има ли друго решение на този проблем или ?