Здравейте хард дискът ми IBM Deskstar 61.4 Gb сдаде багажа точно* няколко месеце след изтичане на гаранцията и естествено отидох при местен дилър да си закупя нов.Бях решил да взема SATA ,но от фирмата успяха да ме* убедят че били доста проблемни и имали вече няколко върнати .......
Така че аз наивният им повярвах и си купих това :
http://www.seagate.com/cda/products/...81,712,00.html
В последствие обаче започнаха и проблемите....
Когато взех "Баракудата" го разделих на три дяла FAT32 с Partition Magic 7.0.Използвам два Windowsa единият поради необходимост XP & Milenium естествено милениума в дял C:\.
Само че след няколко дни работа понягога даже и след седмица папките и файловете ми взеха да да се изменят(повреждат) по големина,име,дата на модификация,в същата директория се появяваха нови файлове със супер дълги заглавия сякаш някой ги е писал на иврид естесвено файловете не можеха да бъдат изтрити и под двата windows помагаше единствено старт up disc с опцията scandisk\fix с която както се досещате файловете отиваха подяволите.Windows спираха безпричинно файловете ми се повреждаха хаотично без някакъв устроен ред.След второ преинсталиране на два Windowsa с програмите предположих че явно проблемът ми може да е причинен от* някакъв вирус и като замаян започнах да тегля антивирусни,adware, spyware и malware програми,по пътят към истината* попаднах попаднах на една доста интересна програмка която ви препоръчвам да пробвате foxie-1.0* премахва* spyware,trojans,hijackers и е доста добър firewall недостатък работи само под winXP.Но за съжаление и тя нищо не откри и след четвъртото ми преинсталиране на два вина започнах да мисля че проблемът ми се крие в харда и да го гледам лошо.Смених преди това от любов към спорта просто :Ide кабел нов,захранване с ново,оставих харда сам на единия канал (IDE) проблемът си остана изтеглих от сайта на Seagate тест програма* и там тишина,windows scaner & surface* scan също нищо не откриха.Естествено отидох във фирмата от която закупих продукта и им обясних за странният си проблем а тяхният отговор беше :
-Еми наскоро както знаете имаше доста токови удари в нашият град най вероятно проблемът ви ще е произлязъл от това даже не го погледнаха бях направил и снимки с дигиталката ето ги и тях:
[img width=450 height=600]http://tsuko.hit.bg/Upload/S3700090.jpg[/img]
http://tsuko.hit.bg/Upload/S3700091.jpg
но нищо както и да е направих още една инсталация така и така бях свикнал естествено след два дена освен повредени файлове* даже ми се бяха затрили и партишъните отидох отново при моите "любими" хора продавач консултантите защото шефът им все го няма и им обясних че даже става и по зле показах им нагледно какъв е проблема а техният отговор този път беше:
-А ама ти защо си направил дяловете си на FAT32 тази таблица не е стабилна при по големите пространства и не може да работи с дялове по големи от 30Гб.Направи си
C:\20Gb\FAT32
D:\40Gb\NTFS
E:\100Gb\NTFS
И няма да ти се прецакват файловете повече и виндовете.Деиствително това не го бях пробвал ,но и някой беше пропуснал да ми го каже не съм сигурен с това дали не ме "качиха на черешата" но*
Речено сторено така и направих ,но само след четири дена историята се повтори интересното беше че този път за разлика от предишните* в C:\ пак си имаше повредени файлове и логовете за двата вина пак бяха затрити а в NTFS дяловете информацията беше непокътната ,но пак преинстала си беше неизбежен....Отново отидох във фирмата с главно "Ф" Обясних им че проблемът продължава а техният отговор този път беше:
-Абе вие да не би да ползвате много файлове с кирилизировани названия ако е така възможно е проблемът да произлиза и от това.
А аз ги попитах по какъв начин искат да ги убия и дари и да не си бях включвал компютъра* сигурно вината пак щеше да е в мен ,но както и да е аиде пак от мен обещаха да сменят харда казах им като ще е така то да е със 160 gb само че да е SATA(естествено с доплащане) само да НЕ* Е КАТО СТАРИЯТ.Дадоха ми оборотен на Western Digital 12Gb еми баца вече пет дни с милениум със същите драйвери,файлове и програми с които досега съм работил без никакви проблеми.
Така че въпросът ми е възможно ли е все пак причината да е някакъв нечуван вирус* някой имал ли е проблем от това естество ?
Правилно ли постъпвам според вас като заменям IDE Hdd за SATA?
Съжалявам за дъгият пост но както виждате проблемът ми не може да бъде описан с няколко реда.Благодаря за вниманието.
Поздрави
Цветлин*