Резултати от 1 до 9 от общо 9

Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    5
    #1

    Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Здравейте хард дискът ми IBM Deskstar 61.4 Gb сдаде багажа точно* няколко месеце след изтичане на гаранцията и естествено отидох при местен дилър да си закупя нов.Бях решил да взема SATA ,но от фирмата успяха да ме* убедят че били доста проблемни и имали вече няколко върнати .......
    Така че аз наивният им повярвах и си купих това :

    http://www.seagate.com/cda/products/...81,712,00.html

    В последствие обаче започнаха и проблемите....
    Когато взех "Баракудата" го разделих на три дяла FAT32 с Partition Magic 7.0.Използвам два Windowsa единият поради необходимост XP & Milenium естествено милениума в дял C:\.
    Само че след няколко дни работа понягога даже и след седмица папките и файловете ми взеха да да се изменят(повреждат) по големина,име,дата на модификация,в същата директория се появяваха нови файлове със супер дълги заглавия сякаш някой ги е писал на иврид естесвено файловете не можеха да бъдат изтрити и под двата windows помагаше единствено старт up disc с опцията scandisk\fix с която както се досещате файловете отиваха подяволите.Windows спираха безпричинно файловете ми се повреждаха хаотично без някакъв устроен ред.След второ преинсталиране на два Windowsa с програмите предположих че явно проблемът ми може да е причинен от* някакъв вирус и като замаян започнах да тегля антивирусни,adware, spyware и malware програми,по пътят към истината* попаднах попаднах на една доста интересна програмка която ви препоръчвам да пробвате foxie-1.0* премахва* spyware,trojans,hijackers и е доста добър firewall недостатък работи само под winXP.Но за съжаление и тя нищо не откри и след четвъртото ми преинсталиране на два вина започнах да мисля че проблемът ми се крие в харда и да го гледам лошо.Смених преди това от любов към спорта просто :Ide кабел нов,захранване с ново,оставих харда сам на единия канал (IDE) проблемът си остана изтеглих от сайта на Seagate тест програма* и там тишина,windows scaner & surface* scan също нищо не откриха.Естествено отидох във фирмата от която закупих продукта и им обясних за странният си проблем а тяхният отговор беше :
    -Еми наскоро както знаете имаше доста токови удари в нашият град най вероятно проблемът ви ще е произлязъл от това даже не го погледнаха бях направил и снимки с дигиталката ето ги и тях:
    [img width=450 height=600]http://tsuko.hit.bg/Upload/S3700090.jpg[/img]

    http://tsuko.hit.bg/Upload/S3700091.jpg

    но нищо както и да е направих още една инсталация така и така бях свикнал естествено след два дена освен повредени файлове* даже ми се бяха затрили и партишъните отидох отново при моите "любими" хора продавач консултантите защото шефът им все го няма и им обясних че даже става и по зле показах им нагледно какъв е проблема а техният отговор този път беше:
    -А ама ти защо си направил дяловете си на FAT32 тази таблица не е стабилна при по големите пространства и не може да работи с дялове по големи от 30Гб.Направи си
    C:\20Gb\FAT32
    D:\40Gb\NTFS
    E:\100Gb\NTFS
    И няма да ти се прецакват файловете повече и виндовете.Деиствително това не го бях пробвал ,но и някой беше пропуснал да ми го каже не съм сигурен с това дали не ме "качиха на черешата" но*
    Речено сторено така и направих ,но само след четири дена историята се повтори интересното беше че този път за разлика от предишните* в C:\ пак си имаше повредени файлове и логовете за двата вина пак бяха затрити а в NTFS дяловете информацията беше непокътната ,но пак преинстала си беше неизбежен....Отново отидох във фирмата с главно "Ф" Обясних им че проблемът продължава а техният отговор този път беше:
    -Абе вие да не би да ползвате много файлове с кирилизировани названия ако е така възможно е проблемът да произлиза и от това.
    А аз ги попитах по какъв начин искат да ги убия и дари и да не си бях включвал компютъра* сигурно вината пак щеше да е в мен ,но както и да е аиде пак от мен обещаха да сменят харда казах им като ще е така то да е със 160 gb само че да е SATA(естествено с доплащане) само да НЕ* Е КАТО СТАРИЯТ.Дадоха ми оборотен на Western Digital 12Gb еми баца вече пет дни с милениум със същите драйвери,файлове и програми с които досега съм работил без никакви проблеми.

    Така че въпросът ми е възможно ли е все пак причината да е някакъв нечуван вирус* някой имал ли е проблем от това естество ?
    Правилно ли постъпвам според вас като заменям IDE Hdd за SATA?
    Съжалявам за дъгият пост но както виждате проблемът ми не може да бъде описан с няколко реда.Благодаря за вниманието.

    Поздрави
    Цветлин*

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #2

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Какво ти е дъното и чипсета?

  4. Junior Member Аватара на milev
    Тук е от
    Apr 2005
    Живее в
    обл.Варненска
    Мнения
    51
    #3

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    По вероятно при регистриратето на харда в българия да се е прецакало нещо,щото съм чувал че тия които не са регистрирани немогат да се ползват или нещо такова.
    Абе вкарва ше се нещо в тях.

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    5
    #4

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Дъното мие DFI AD77 Infinity със VIA чипсет*
    -> http://www.dfi.com.tw/Product/xx_pro...YPE=MB&SITE=US
    процесора ми е Atlon XP 2000+
    видеото ми е слабо Geforce MX440 а рам паметта до колкото ми е известно е Samsung

  6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #5

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Дали правилно постъпваш.. не знам, недолюбвам честно казано SATA, макар че с новите контролери като че ли няма проблеми вече. Но ти си със старичко дъно... абе досадна работа - SATA поддръжката на това дъно не е native, ще трябва да слагаш драйвери при инсталация на Windows, диска няма да ти се разпознава в биоса... аз лично не бих държал на смяна със SATA диск, още повече ако се налага да доплащам.
    Явно е, че съответната бройка Saegate, която си имал не е била читава, но това не значи, че следващтата няма да е наред - никой не е приплакал с общи доводи против 7200.9 като серия, явно проблемът е частен.
    Моят съвет - да ти заменят диска със същия.. естествено без доплащане...

    Milev - какви щуротии се опитваш да говориш???

    ПС - аз и ФАТ32 не долюбвам - защо не ограничиш броя на партишъните под ФАТ до минимум за да намалиш проблемите?
    ПС2 - а за Милениума да не говорим - най-бъгавата ОС на Майкрософт, която някога е издавана... Не ми е ясно за чий трябва да я държиш? Ако е толкова задължително да имаш друга освен XP - сложи 98СЕ...

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #6

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Според мен , проблема не е толкова в SATA* или FAT32 .
    Определенмо е в HDD, да ти го сменят със същия и си флашни биоса с нов .

    NTFS е по-сигурната таблица за мен , но по-сигурно е че като изтриеш нещо , го тиеш както тябва - шанса за възтановяване е много малък , но пък има защита на личните акаунти и документи , докато при FAT* то липсва !
    Милениум едишън е много скапан както каза Крис - сложи си win98 + sp2. unoficial.


    PP. Какво направи с Хитачито - продаваш ли го ( така както е скапано ? )

  8.  
     
  9. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #7

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Подкрепям поста на КрИс, макар че аз на служебния хард имам дял 60GB на фат32 и вече около 2 години бачка перфектно. Пропуснах да кажа, че харда също ми е Сейгейт (80ГБ, 7200 оборота), но точния модел не мога да го кажа в момента. Всъщност Сейгейт за мен са най-добрите хардове и друга марка не признавам. Също така имам още 3 дяла, всичките на Фат32 (но от известно време системния ми е NTFS, и то не защото нещо не е наред, ами защото тъй, за по-сигурно уж ). Досега съм нямал никакви грижи с фатове, дялове, имена на файлове и т.н.
    Та твоя проблем едва ли е от файловата система, ами и според мене просто си уцелил бъгава бройка.

  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    5
    #8

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Благодаря ви за отговорите нямам думи изчерпахте темата просто особенно* Крис :Super:

    Наистина Милениума SUX* за в бъдеще минавам на 98 SE.Понеже се занимавам с разкодирване на автомобилни касетофони,програмираne на еепромове ,флашове,процесори ..... почти всичко от сверата на "Audio & Video" по голямата част от програмите* ми работят предимно в чист дос или в win 98 среда а win XP го държа за красота предимно*

    To Mr.TECHNO: Биоса ми е флашнат това забравих да го спомена а е едно от нещата които също направих за проба ,но като си знам късмета .....
    Относно старият хард на лични съобщения твой е нямаш проблеми
    (коледен подарък)

    Цитат Първоначално публикувано от HD
    Подкрепям поста на КрИс, макар че аз на служебния хард имам дял 60GB на фат32 и вече около 2 години бачка перфектно. Пропуснах да кажа, че харда също ми е Сейгейт (80ГБ, 7200 оборота), но точния модел не мога да го кажа в момента. Всъщност Сейгейт за мен са най-добрите хардове и друга марка не признавам. Също така имам още 3 дяла, всичките на Фат32 (но от известно време системния ми е NTFS, и то не защото нещо не е наред, ами защото тъй, за по-сигурно уж* ). Досега съм нямал никакви грижи с фатове, дялове, имена на файлове и т.н.
    Та твоя проблем едва ли е от файловата система, ами и според мене просто си уцелил бъгава бройка.
    Да "HD" постоянно слушам Seagate това онова ,но аз пак изядох червивата ябълка* за сега поне ще остана на FAT32 понеже понякога ми се налага да прехвърлям файлове от единият win на другият ,но нали Милениум\win 98\ не види NTFS дялове изтеглих една програмка* от сайта на dockera "NTFS for Win98" но честно не можах да я подкарам а и от мноооогото преинсталаций не ми остана време да я поразуча има ли друго решение на този проблем или ?

    Новият хард пристига утре за моя радост го сменят със същият надявам се този път работещ*

  11. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #9

    Re: Seagate Barracuda 7200.9 проблемче.....

    Аз някъде имах такава програмка за опериране с НТФС под Фат32, даже в момента я имам инсталирана (някога съм я инсталирал), защото имам Вин98 и ХР, и от 98-ицата си виждал НТФС дяловете и си пиша по тях и т.н. Ако успея да я изровя ще ти я пратя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Продавам Хард Диск Seagate Barracuda 250GB 7200 RPM SATA
    От Sinnerr във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 06-08-13, 10:25
  2. Продавам хард диск HDD 80 GB Seagate Barracuda 7200 IDE ULTRA ATA 3.5 in
    От Tonyco във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-13, 13:08
  3. Проблем със Seagate Barracuda 7200.11 500 Gb
    От miro_markoff във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 05-01-12, 14:12
  4. Seagate Barracuda 7200.7 проблем с харда!
    От black_Batman във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-11, 13:59
  5. Отговори: 0
    Последно: 09-06-10, 16:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе