Здравейте,
искам мнение за безжичен рутер с 4 лан порта. Кои са стабилните модели и къде ги продават. :081:
Преглед за печат
Здравейте,
искам мнение за безжичен рутер с 4 лан порта. Кои са стабилните модели и къде ги продават. :081:
До колко пари?
Ако търсиш нещо евтино и вършешто работа виж тук:
http://www.comelsoft.com/product.php...&title=linksys
Преди да купиш линксис полгедни форумите в които много хора се оплакват точно от прехвалените линксис. Може да имат емблемата на циско, но са си най обикновенни китайски боклуци, при това скъпи.
Още един глас против Линксис - много скапана техника :angry: :095:
Аре аре, Каньон щото не са китайски боклуци !
Линксис са ми и двата рутера и преди да сте работили с такива не ги плюйте :)
Пич - каквото ида вземеш все ще случиш, при тези техника боклуци няма. Просто гледай, да не е някоя куча марка и да е на добра цена за теб.
Ами аз съм с такъв "Боклук" в момента и слава богу, че тия дни ще имам щастието да се отърва от него завинаги. И повече няма и да помислям за Линксис.
Въпреки това, всеки е в правото си да се "набутва" с каквото пожелае - избора си е изцяло негов. Аз просто изказвам мнение и споделям опит.
:offtopic:
Между другото, пробвал съм и рутери Каньон - с изключение на един малко досаден бъг (който обаче явно беше от моя страна, защото само моя компютър страдаше от този ефект) работят задоволително. И връзката не се дропва 4-5 пъти в денонощието, както при Линкис-а.
Преди седмица върнах един WRT54GS на Линксис. Причините:
- в затворено пространство се губеше връзката след петнадесетия метър, може би заради факта, че става дума за стара сграда с доста дебели стени, или пък картата ми не е хубава(NETGEAR MA521).
- Дори и да съм наблизо(на метър например) до рутера, качеството на връзката стигаше най много до 90%
- При най-малко разместване на лаптопа ми, връзката се губеше
Не бих обобщил че Линксис като цяло са боклуци, щото тва е първия В-Лан рутер, който пробвам. Знам ли, може би това са нормални болести за тоя ценови клас рутери.
Имал съм досега два рутера на линксис и никога повече няма да имам такъв! Тотален боклук.Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Моят съвет е да си вземеш D-Link
http://www.dlink.com/products/?model=DI-524
имам такъв и съм много доволен, дава много добро покритие и е лесен за конфигуриране.
пускал съм също Airlink, Motorola и Belkin
Belkin също са много добри но са по-скъпи.
имай на предвид че при някои квартални лан доставчици неможе да се пусне рутер направо на техния кабел, независимо че можеш да клонираш мак адреса . . .
Картата ти е въобще не е лоша, даже е много хубава. NETGEAR е хубава марка, но не се продава в БГ. А по отношение на дебелите стени: и аз съм в стара сграда с дебели стени и това въобще не е проблем. Специално го тествах как ше работи един д-линк като се качи на 5-тия етаж, а аз съм на втория. Ами работеше. А това че ти е стигал сигнала най много до 90% нищо незначи. Между другото вързката е най добра когато двете устройства са не едно до друго а на разтояние от няколко метра.Цитат:
Първоначално публикувано от grossmaul
При вида на разгорелият се спор при мен Linksys си работи нормално. Също така е нормално и за всяка техника да има за и против :) :RTFM:.
А тук http://www.linksysinfo.org/ има и доста благинки за Linksys и могат да се намерят и отговори на някой проблеми свързани с тях.
О, да. Освен благинки има и доста "благи" думи. Най-готиното качество на linksys е многообразието от фърмуеър, който можеш да заредиш. Обаче попаднеш ли на бъгава бройка, съчетано с ****** отношение на комелсофт към рекламацийте можеш спокойно да се гръмнеш.Цитат:
Първоначално публикувано от DoRa