Здравейте,
имам горепосочения принтер,не го ползвах известно време и сега не работи;сигурно се е спекло мастилото.Пък не искам да го махам понеже имам още мастилници за него.Има ли начин нещо да смени за да проработи или не.Благодаря предварително!
Здравейте,
имам горепосочения принтер,не го ползвах известно време и сега не работи;сигурно се е спекло мастилото.Пък не искам да го махам понеже имам още мастилници за него.Има ли начин нещо да смени за да проработи или не.Благодаря предварително!
Колко време не си го пускал и в какво по-точно се изразява това, че "не работи"? Каква марка мастила ползваш? Колко пъти си пускал функцията за почистване на главите?
близо половин год. ,над 10 пъти пусках за почистване,първо имаше някакви линии,със всяко следващо линиите изчезваха,докато накрая бял лист,нищо,нито черно,нито цветно.мастилата са Uprint ,G&G,не съм ползвал други досега.Ако може да се смени нещо..
имам същия в офиса, много му е малко мастилото
ако е бил с оригиналното мастило - вече е свършило.
трябва да си земеш ново ... ма тъй като 2-те нови касети, ако са оригинални, струват почти колкото нов евтин принтер от тоя клас, по-добре си търсиш някое мастило-заместител - само да не е от най-евтиното.
иначе няма как да се спече (изсъхне) мастилото за няколко месеца, освен ако не е бил спрян по ненормален начин и печатащата глава е останала в междинно положение.
нормално главата се прибира в десния край и дюзите стоят върху един тампон за да не изсъхнат.
при всяко пускане на принтера, както и при почистване се губи мастило като за 1-2 страници.
това се отнася за всички мастилено-струйни принтери!
п.с. забелязох, че не са били оригиналните мастила. процедурата е - нови мастила и пак почистване, или нов принтер
Половин година застой е на ръба, но би трябвало да се съживи. Ако вече си пробвал с нов комплект мастила и пак не печата ще трябва да го носиш в сервиз. Проблема е че не във всеки сервиз има хора дето знаят как се разрешава такъв проблем. При всички положения ако опре до сервиз ще ти го върнат с доста лошо качество на печата.
аз имам едно много просто решение за тебе но не е 100% сигурно че ще проработи вземаш главите и в един плитък съд наливаш гореща вода и ги оставящ там да се киснат няколко часа. но все пак провери дали изобщо имат мастило ако това не помогне просто си купи нов принтер по-евтино ще ти излезе ако имаш въпроси ще се радвам да ти помогна на ICQ 133569726 ... успех.
половин година ако не е печатано , не само мастилата са заминали , ами и главите- а едни глави струват повече от самия принтер в момента !