Проблем с хард - оправен!
Предисторията:
Преди време забелязах забавяне на всички процеси, които се обръщат към диска - Windows се зарежда по-бавно, музиката му "вие" и подобни. Оказа се, че се включва в PIO, вместо в DMA Mode. Размених кабелите на харда и CD-то, след което и двете устройства заработиха добре.
Наскоро обаче изобщо спря да си намира Boot Device (харда). Пак ги размених и сега работи, но отново бавничко. Опитах с нов IDE-кабел - пак не намира харда. Трудно се напъхва новия, а аз не смеех да го насилвам, може това да е причината. Още какво забелязах: от време на време дискът "изчезва", започва да "бипка", но ако леко пипна въпросния кабел се оправя и си продължавам без рестарт. Най-вероятното място на проблема ми изглежда входа на кабела към диска. Гледах го под лупа как е, но не мога да преценя. Все пак се надявам, че щом се оправя с пипане по кабела, проблемът не е из платките на харда.
Дали може с това да се обясни загубата на DMA Mode?
Моля ви за идеи поне за диагностиката.
Windows XP Pro (SP2)
харда: Seagate Baracuda 7200.7, 40 GB, Model ST340014A, на 2 години
за хардуера не знам кое е важно да съобщя (и къде да го търся).
Ако може, обяснявайте като за блондинка...
Мерси! :grin:
Re: Проблем с хард - оправен!
аз слагам от 1024 - до 2048
и досега нямам проблеми - знам че никога няма да стигна тези стойности, но се застраховам ( рама увеличавам по 2 и слагам за минимум)
Да, и аз исках точно това да постигна - файлът да бъде цяло парче и да не се кълца на порцийки.
Но никъде не виждам достъп до MIN полето му. Само инфо колко е, без да ми дава право да го редактирам.
Всъщност това питам.
Но ще взема да го дам на "авто" и ще мирясам, да се оправя както знае, и без друго стойността, която ми е препоръчал, много прилича на това, което си сметнах.
2 Прикачен файл(ове)
@bibi* я погледни тези две картинки
на първата - като стигнеш до там - даваш "chahge" и после "клонирай" втората , само че с твоите данни.
Това е на служебния комп. това ми е предостатъчно.
Нарочно давам по-голям граница , защото ако на WIndows-a му притрябва повече от 1024 мб - ке Увисне
PerfectDisk + оффлине дефрагментация на pagefile също би помогнало. А иначе съм напълно съгласен че за pagefile *трабва да се зададе за мнимален и максимален размер еднаква големина.
@Mr.TECHNO,
точно там и аз гледам
Initial: 336
Max: 672
------
мин: 2
препоръчителна: 718
текущо: 336
Не дава да му пипам Минимум-стойността
Затова си рекох да му кажа Initial = Max = 720
имам RAM 512 (32 от нея за видеото)
(Това 336 вероятно е останало от времето, когато паметта ми беше 256.)
то това малко стара тема, ама и аз да се изкажа...
за пейдж файла за да го опазите от фрагментиране, най добре си го направете на отделен партишън, по възможност фат32, според някакви статистики дето четох по-бързо се четяло.