има ли някакви преходници от шината на харда към USB искам да го ползвам като flash пaмет в една библиотека кадето не мога да отварям пц-тата
Преглед за печат
има ли някакви преходници от шината на харда към USB искам да го ползвам като flash пaмет в една библиотека кадето не мога да отварям пц-тата
Има кутии и за 2.5" и за 3.5" хардове. Може да видиш примерно тук.
звънни на 02 / 8164915 - Донка Манева
има такива кабели - аз не обичам кутии
два са - исб & захранване
ами идеята е добра .. предполагам ,че ще ми излезе и по ефтино отколкото външна кутия към 30 $ са... самоче каде ще вкл. кабела на захранването при условие ,че кутията неможе да се отваря?Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
ще си носиш и адапторче в джоба ;)Цитат:
... самоче каде ще вкл. кабела на захранването при условие ,че кутията неможе да се отваря?
ти да не се майтапиш ... адаптерче от харда към мрежата ли :) не,че няма контакти наблизо ама ... май ще трябва да звънна да разбера точно как ставаЦитат:
Първоначално публикувано от bucho
Пояснявам !
кабелите които се предлагат са два
единия е USB2.0 to IDE
Захранващ с адаптер - 220V към 12V - с накрайник за захранването на харда !
Включваш първо usb - to ide - to HDD , след това и захранването - харда се познава точно както с Usb кутийка, но без нея !
Аз ползвам три такива и съм много доволен. На едното имам ДВД записвачка, а на другото хард диск, който е в кутия от тея дето се пъхат на мястото за двд в компютрите. Кутия взех заради вентилатора и ми излезе 9 лв. за кутията и $15 за USB адаптора. Третия комплект си го държа свободен за други работи. Много удобно нещо са тея кабели!Цитат:
ами найстина са удобни ... самоче нзн какво трябва точно да си взема имало 2,5 / 3,5 / 5,25 как да разбера кое точно да си купя ?
off @Connect съвзем и се малко
няма 3,5 и 5,25 ( освен ако говориш за кутии )
това което ти тпредлагам не е в кутия а свободни кабели - кабела иде е еднакъв за 3,5 и 5,25 !
за 2,5 " има преходник за 6 лв пак при моята позната Донка !
еми за кутии говоря ... твоята позната Донка ми препоръча кутия ... така щяло да е по безопасно ... за хард диска ;)Цитат:
connect вариантите са ти следните:
1. Взимаш си преходник с кабели както ти препоръчва Mr.TECHNO
-ако диска който ще ползваш ти е нормален 3,5" - то си взимаш преходник с кабел USB - IDE + адапторче за тока с накрайник за харда (този вариант ти е приложим и за записвачка например)
-ако диска ти е лаптопов 2.5" то захранването отпада но освен USB - IDE преходник си взимаш и един преходник за 2.5" диск. Закачаш диска и с цялата плетеница от кабели и дискове отиваш в библиотеката.
2. Купуваш си кутия според диска какъвто ще слагаш (2,5" или 3,5") , слагаш диска и си го ползваш.
3. Взимаш си един флаш :) (според мен най-удачното ако ще ти е само за библиотека - 1gb ще ти върши идеално работа)
еми ако флашовете по 1 ГБ бяха по 9$ щях да те послушам ... намерих в една фирма HDD RACK 3,5 за 9 $ нямаше марка ама от тази фирма съм купувал доста неща такаче ще им се доверяЦитат:
3. Взимаш си един флаш :)* (според мен най-удачното ако ще ти е само за библиотека - 1gb ще ти върши идеално работа)
Аз под hdd rack разбирам ей това :
ако въпростното за 9 долара е такова пак няма да ти свърши работа: ще трябва да си вземеш преходник с кабел usb to ide както ти каза Mr.Techno, защото този hdd rack отзад има същите конектори както и харда ти. На него идеята му е да си местиш харда м/у два компютъра с такъв rack
Моята идея е същата снощи им се обадих онзи каза,че всичко си има колко е вярно незнам ако ги няма просто няма да го купя ...Цитат:
Първоначално публикувано от bucho