Колеги, подскажете ако обичате някой модел мобилен телефон с голям шрифт на дисплея. Друг вариант е да може да му се сменя размера на шрифта. Като за хора на възраст - далекогледи, без очила .
Колеги, подскажете ако обичате някой модел мобилен телефон с голям шрифт на дисплея. Друг вариант е да може да му се сменя размера на шрифта. Като за хора на възраст - далекогледи, без очила .
Според http://www.mobile-review.com/ един такъв е SonyEricsson z520i.
Казвали са ми, че телефоните Самсунг са с дисплеи имащи много едър шрифт.
Някой може ли да сподели впечатления?
И да препоръча модели?
d500 е с едрички букви, но не особено
може би някоя стара нокиа
Мога да кажа, че Самсунг имат прилично едър шрифт (визирам модела е600). Хем в менютата всичко е "bold", хем и при писане на sms буквите са едри и се виждат лесно, за разлика от моя SE например. Ако има нужда мога да снимам довечера и да покажа
Motorola C139. Вчера гледах, че му пишат че има "display font zoom ..."
Гореспоменатите руснаци му имат пълно ревю. Цената е под 150.
NOKIA 1100, 1101. Нормално големи цифри, самият телефон не е нито малък нито голям, удобен е за разговори, часовник и аларма. Лично аз използвам 1101 за служебен и си кара по една седмица батерията му с разговори около 20-30 минути на ден. А има и фенерче!
Nokia 1100 нестава за хора на възраст с пресбиопия. Това от личен опит. Такива хора по добре се справят със Сименс C25, пак от личен опит. По точно от лично наблюдение.
NOKIA 3510 или 3510i но не знам дали ги има все още на пазара, модела е малко стар.
3510 е с монохромен а 3510i е с цветен дисплей. На баща ми му взех първия и се оправя с него много добре.
Днес ми направи впечатление Soni-Eriсson T310 - много едри букви/цифри,но не знам дали се намира все още на пазара
Сони ериксон Т68 има специално меню в което човек сам си избира големината на шрифта, смятам, че най едрия шрифт си го бива, мъкар да събира само 3 реда на дислея, при най малкия събира 7. Намира се все още , има перфектна батерия, много екстри и е не повече от 75 лева. Недостатък - бутончетата са му малки, мъкар да са разделени и да могат да се пипат и от дебели пръсти.
Нокия 6120 и 6130 - големи бутони, голям дисплей монохронен и лесен за четене. Недостатък много скъп - около 250 лева 2 ръка.
Нокия 3210 , ако се намери някъде , пари около 60 лева, почти без екстри, но големи копчета, голям дисплей. Недостатъци - едва ли толкова дърт телефон щекара повече от 3 дена от към батерия, доста тежък, живачна антена