Посъветвайте ме за захранване, моля
моето захравнане взе много да бучи - почиствах, смазвах, ама не се оправя* :(
Всъщност то си е изпяло живота вече - 5 години бръмчи и е стандартното захранване на обикновенна кутия.
Днес се рових в нета по страниците на компютърните фирми, ама нещо не мога да се ориенитрам. За съжаление вече не следя толкова из късо нещата, както беше преди и почнах доста да изоставам със информацията и знанията (а какви годинки бяха, е-хееееее* :huh: )
Та 1-во - от колко вата захранване се нуждая? Слаб процесор - Семпрон май ми беше... 2 и нещо гигахерца, 2 CD-та, 2 харда, нисък клас видео карта, но ще я сменям, така че смятайте за видеото нещо от класа до 100-120 долара на AGP каквото се намира (а какво си заслужава за видео до тая цена?), няколко PCI платчици... мисля че 300W захранване ми стигат, а? най-много 350W, а?
2-ро - ОСНОВНО ИЗИСКВАНЕ - ДА Е ТИХО! че компютърът ми е в хола, а почти не го спирам. гледам телевизия - той си работи, слушам музика - той си работи.* Даже половината ми музика е на диска.
3-то - чета днес... PFC активно, пасивно...* :undecided:* това ли беше, дето контролираше оборотите на вентилатора в зависимост от натоварването? Моя обикновенно е натоварен на не повече от 20%, та това живо ме интересува! Активното го водите май по-икономично, ама има ли смисъл при положение, че не нетоварвам чак толкова компютъра, че да харчи кой знае колко?
Гледам днес по нета - Fortron 300PNF - 24$, FSP350-60THN-P - 35$ - като изключиме 50-те вата повече, каква е разликата в тези двете? Аз в сайта на Фортрон не забелязах нищо особенно... гледам и някакъв Spire 400W - на спецификация е слънце направо (21dB шум му дават!!!), ама колко е истина - някой тествал ли го е? И изобщо - посъветвайте ме какво да взема.
:081:
Re: Посъветвайте ме за захранване, моля
е не мога да повярвам, че в този хорум няма никой компетентен по тази толкова обикновенна тема
Аз съм с FSP350-60THN-P и мога да ти кажа че е невероятно (колкото едно захранване може да е). При всяко положение гледай да е с 12см перка охлаждането за да е безшумно. Моето има и SATA кабел, то не че няма преходници. Виж и тази тема:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22083.0.html
(дано работят линковете) и Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от sorrowsad
Аз съм с
FSP350-60THN-P и мога да ти кажа че е невероятно (колкото едно захранване може да е). При всяко положение гледай да е с 12см перка охлаждането за да е безшумно. Моето има и SATA кабел, то не че няма преходници. Виж и тази тема:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22083.0.html
(дано работят линковете) и Успех!
мерси за отзивчивостта sorrowsad* :Super:
искам да те питам само, този Фортрон регулира ли си оборотите в зависимост от натоварването? забелязваш ли разлика като пуснеш например някоя натоварваща игра и като оставиш РС-то да си работи без натоварване?
а има ли на практика смисъл да си купувам захранване с актвно PFC? защото 300W-овите активни не са много пари.
и да попитам пак - ще ми стигнат ли тези 300W (горе съм описал конфигурацията ми)?
Реално ще ти стигнат 300W. Само не ми стана ясно защо мериш семпрон в гигахерци???
Както и да е, със 300 ще върви но със 350W ще се чустваш по сигурен. Аз също говоря за FORTRON!