моето захравнане взе много да бучи - почиствах, смазвах, ама не се оправя*
Всъщност то си е изпяло живота вече - 5 години бръмчи и е стандартното захранване на обикновенна кутия.
Днес се рових в нета по страниците на компютърните фирми, ама нещо не мога да се ориенитрам. За съжаление вече не следя толкова из късо нещата, както беше преди и почнах доста да изоставам със информацията и знанията (а какви годинки бяха, е-хееееее* )
Та 1-во - от колко вата захранване се нуждая? Слаб процесор - Семпрон май ми беше... 2 и нещо гигахерца, 2 CD-та, 2 харда, нисък клас видео карта, но ще я сменям, така че смятайте за видеото нещо от класа до 100-120 долара на AGP каквото се намира (а какво си заслужава за видео до тая цена?), няколко PCI платчици... мисля че 300W захранване ми стигат, а? най-много 350W, а?
2-ро - ОСНОВНО ИЗИСКВАНЕ - ДА Е ТИХО! че компютърът ми е в хола, а почти не го спирам. гледам телевизия - той си работи, слушам музика - той си работи.* Даже половината ми музика е на диска.
3-то - чета днес... PFC активно, пасивно...* * това ли беше, дето контролираше оборотите на вентилатора в зависимост от натоварването? Моя обикновенно е натоварен на не повече от 20%, та това живо ме интересува! Активното го водите май по-икономично, ама има ли смисъл при положение, че не нетоварвам чак толкова компютъра, че да харчи кой знае колко?
Гледам днес по нета - Fortron 300PNF - 24$, FSP350-60THN-P - 35$ - като изключиме 50-те вата повече, каква е разликата в тези двете? Аз в сайта на Фортрон не забелязах нищо особенно... гледам и някакъв Spire 400W - на спецификация е слънце направо (21dB шум му дават!!!), ама колко е истина - някой тествал ли го е? И изобщо - посъветвайте ме какво да взема.