Резултати от 1 до 14 от общо 14

Проблем с HDD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #1

    Проблем с HDD

    Преди малко както обикновенно си работеше компютъра ми, почнаха да валят грешка след грешка и пищеше, че единия ми хард имал някакъв проблем ... рестартирах, отварям май компютър, харда го няма, отивам в биос, там си е. Пуснах пъртишън меджика, няма 2-ри хард. Пуснах нортън диск доктора, каза ми че някакви си партишън таблица се е преебала и трябва да се форматне по бавната процедура.

    Идеята ми е може ли да се оправи това нещо по някакъв начин без да загубя данните си от този хард диск? Кажете ми някакъв софтуер .
    Благодаря от сега.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #2

    Re: Проблем с HDD

    може да се оправи
    От къде си обаче ?
    напиши и какъв е харда

    току що видях че си от Велико Търново
    @Silverfox e от Търново и е доста напред с матриала

  4. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #3

    Re: Проблем с HDD

    Seagate, това ми е харда. 80 гиги . Мнезнам ама аз почвам да го мъча тука с един пакет рековъри тулс, дано да стане, ако не пишете какви възможни решения има за проблема ми .

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #4

    Re: Проблем с HDD

    По-добре не пипай , че да не го осе**ш тотално
    Пиши на Silverfox , човекае в час , ще ти свърши работа !

  6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #5

    Re: Проблем с HDD

    Послушаи Mr.TECHNO ако държиш на информацията си. При хардовоте има един момент в които е възможен рековер на данните и един в които не е. Ако си решил да пробваш разни програми ще стигнеш 90% до втория момент. Така че намери накои които разбира...

  7. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #6

    Re: Проблем с HDD

    Възстанових единия пъртишън. Сега продължавам със следващия . Стискайте палци.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    538
    #7

    Re: Проблем с HDD

    и пиши как си го направил

  10. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #8

    Re: Проблем с HDD

    Така, с 1-вия партишън ок .. стана, обаче 2-рия който беше по - голям сканира се вече 8 час, намери много работи, но чакам да завърши скан-а. Използвам Partition Table Doctor и Recovery My Files, като 1-во сканирах целия хард със скан диск-а към уиндоус и поправи всичко възможно. После от диск мениджъра поправих ънлокейтед диска и тогава започнах да му правя поредица от процедури . Всичко е описано в гоогъл . Просто трябва да се потърси повече. Когато привърша с другия партишън ще пиша.

  11. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #9

    Re: Проблем с HDD

    Добре ето и какво стана в крайна сметка. Каквото спасих , спасих. Сега харда е форматиран и всичко е ок според доста тестове ... партишън меджик, нортън доктор и прочие..... Аз обаче не мисля така. Когато започна да записвам нещо на харда, целия компютър се забавя и в таск мениджъра пише 100 % заетост ... Можете ли да ми кажете на какво се дължи това нещо или като цяло май харда си е прецакан вече? Имам 5 години гаранция така че ако е така плс кажете и вие, че да го нося и да им го навря където трябва .

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #10

    Re: Проблем с HDD

    Aми щом след всичките процедури, които си му приложил имаш такова забавяне, ясно е че диска ти няма да се оправи до нормално работещо състояние и всяка записана на него информация ще бъде несигурно съхранена, накратко казано - прецакан е. .
    На твое място при наличие на толкова лоши сектори и диск в гаранция - изобщо нямаше да си губя времето да опитвам възстановяване на работоспособност - само щях да си спася инфото. И да го занеса веднага за рекламация. Не пишеш от колко време го имаш. Гаранцията за Сийгейт е 5 год., ама към Сийгейт, вносителите обикновено поемат само 3 години, ако те са минали - трябва за своя сметка да изпратиш диска на Сийгейт за рекламация.
    Кураж!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #11

    Re: Проблем с HDD

    Вероятно е Bad sektor

    върни го да ти го оправят , или сменят

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #12

    Re: Проблем с HDD

    с един low level format има шанс да бъде прескочен лошия сектор, но ако са повече не трябва да се разчита на това. освен това лош сектор в работното място на диска е едно (1 прецакан файл), но лош сектор в началото (във fat-a) вече е болка за умирачка и определено дискът е за смяна

  16. silverfox
    Guest
    #13

    Re: Проблем с HDD

    До днес бях в София и нямах нет. Събота и неделя съм си в Търново. Ако имаш все още нужда от помощ ми пиши пак на ПМ.

  17. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #14

    Re: Проблем с HDD

    Ето и какво стана в крайна сметка...
    Проблема не е бил в харда а в ИДЕ канала ми. Изглежда че е разпоил или се е прецакал и за това работеше с 4 мб/с трансфер. Както и да е харда е форматиран. Сега съм на другия ИДЕ канал, а на разваления включих записвачките. Мисля, че няма да е такъв проблем. Е сега хардовете са ми Секъндъри мастър и слейв, но пък работи супер. Може би и за това е дало проблем преди харда и в процес на работа просто се е прецакал. Направих му лоу левъл формат и се оправи. Сканирах до, проверих сърфейса за грешки, няма проблем, нито бад сектори нищо. Все едно е нов . Харда е на 3-4 месеца, не повече. Може би цялата работа я е направило дъното ми, а харда е бил наред. Както и да е. Информацията замина, дано не се случва повече. Мерси за всички коментари и мнения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе