http://eu.computers.toshiba-europe.c...DUCT_ID=113623
тази тук
Цената е доста висока, за това се чудя дали си заслужава. С удоволствие ще чуя вашето мнение.
http://eu.computers.toshiba-europe.c...DUCT_ID=113623
тази тук
Цената е доста висока, за това се чудя дали си заслужава. С удоволствие ще чуя вашето мнение.
И колко е цената все пак?
тука в Бг го гледам малко над 4000
Днеска гледах едни лаптоп с подобни хататеристики на IBM Lenovo и беше малко над 3000лв. Друг е въпроса, че май Тошиба Текра си по яко от някакво си Леново.
4000 лв ми се струват ужасно много за лаптоп... Пак ще спомена Холандия, ама там за 2000 евро видях лаптоп Acer с 20" дислей, Centrino Core Duo 2GHz, 1GB RAM, 120GB HDD с възможност за 2-ри в RAID масив, GeForce 7800 256RAM (не съм сигурен, но беше 7xxx), TV Tuner, DVD-Super Multy Drive и не знам си какво още...
Тоя може да е с Quadro, ама си е с 14" дисплей.
Относно цената - 3000 EURO без ДДС. Искам го с малък диспей точно с определена причина. 14" е максимума при който мога да работя в кола, както ми се налага. Сега съм с Toshiba Portege R100 и съм много доволен. Но на сегашния вече му свършва живота, протри се и т.н. Мислех пак да си купя Portege, сега е R200 около 1300-1600 EURO, но се замислих дали да не е Tecra-та.
А относно да си купя Acer или оризилено от китайци лаптопче въобще не ми се занимава.
Другата смешка е лаптоп с огромен дисплей. На мен ми изглежда като подводен самолет. Аз си нося лаптопа всеки ден пътувам с него и теглото ми е много важно. Ако си взема някоя тухла четворка ще ми се разтелят ръцете до коленете, а Tecra-та е само 2,53 кг.
На оригиналня Tecra M5 119 които се продава му слагам още малко RAМ да стане с 1 GB и според мен ще е добре.
А това защо не го каза още в началото, а задаваш общи въпроси? И долколкото си спомням - пишеш, че си решил да го купиш и питаш за цената... а точно за това ставаше въпрос в моя пост - какво се продава за 4000лв (колкото предположиха хората, че струва Tecra-та). Не съм те карал да си купуваш Acer.
Здравей!
Изборът ти е отличен, след като не те притесняват и парите. Tecra-та е един от малкото компютри, които Toshiba все още си произвеждат сами (там нямат и избор. Това е бизнес класа за корпоративните им клиенти). Можеш да разчиташ на пословичното преди години качество на Toshiba.
В момента обаче я няма налична и ще трябва да изчакаш за доставка. Ако сроковете не те притесняват бих те посъветвал да си вземеш машинката.
Ще ти дам и съвет, с който можеш да постъпиш както намериш за добре . Добави й просто още 512 МВ и тогава наистина ще си безгрижен.
Поздрави!!!
Само да кажа има наличности. Утре ще ходя да я видя и ако я харесам да я взема. Още oт началото смятах да е с 1 GB RAM.