Имам 2 SATA диска (160 и 200 Gb) и 1 АТА 80Gb-Система. Наложи се да инсталирам Win98, за да тествам
една стара платка. След като Уиндолса си чекна дисковете, тръгна инстала (на АТА Диска) и почти на края
дава грешка, че не може, защото имало непознати за него ресурси или нещо подобно... Тестваната платка
е за кепчър в MPEG, работи само под Win98 и ми трябваха големите хардове за сваляне на материял.
Добре, отказах се от тази платка, върнах си ХР-то и НАЙ-НЕОЧАКВАНО МИ СЕ ПОЯВИХА ДВА НОВИ ДИСКА!
Опитах да разбера от каде се взеха и разбрах, че това са 2-та SATA Diska не форматирани и недостъпни.
Да ама ХР-то си разпознава дисковете и в тях си имам разни неща и те даже са разделени на по два партишъна
и с тях си работя без проблеми...
В диск манажера на ХР НЕ СЕ ПОКАЗВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДИСКОВЕ - спорет него всичко е наред.
С Маджик Партишън 8 се показват тези дискове, 160Г. и 200Г. като непознати (дава ги в жълто)
и предлага единствено изтриване и формат...
Четох, търсих подобни проблеми и разбрах, че Win98 ми е оплескал нещата...
Това съм тествал и ми се ще да има някакъв начин да си оправя компа без да форматирам...
Някой ако знае - нека сподели. Разбирам, че има и други програми за хардове, ама незнам!