Резултати от 1 до 9 от общо 9

Проблем с разчитане на CD

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Io
  Io е офлайн
  Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  443
  #1

  Проблем с разчитане на CD

  Имам един важен (както се оказа в последствие, естествено) архив, записан на Emtec CD 700MB. Носителя е надран, и поради това опитите ми да копирам архива на твърдия диск са неуспешни. Има ли някакво решение, софтуерно или хардуерно да извлека архива от компакт-диска, където и да е другаде?

 2.  
 3. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  14,697
  #2

  Re: Проблем с разчитане на CD

  clone cd на побитово копиране, след което записваш получения image на нормален диск, от който копираш обратно на харда

  повредените битове ще са нули, което ще се отрази зле на програмите и други такива, но картинките, музиката и филмите ще са използваеми, но с дефекти

 4. Member
  Тук е от
  Apr 2003
  Мнения
  786
  #3

  Re: Проблем с разчитане на CD

  Пробвай с CDRoller !

  Програмата представлява набор от инструменти, улесняващи ви при работата с вашето CD/DVD. Те работят както на високо, така и на ниско ниво. Това обаче не пречи интерфейсът да е много лесен и удобен за работа, подобен на Windows Explorer.

  Разполагате с програма за преглед на съдържанието на CD-та с данни, който е толерантен към грешките по дисковете, както и четец на съдържанието им. Благодарение на директния достъп до хардуера чрез специален драйвер, е повишена възможността за прочитане на дискове. Това е особено полезно, ако си имате работа с проблемни CD-та. Получавате и аудио CD ripper, работещ чрез drag & drop.

  Един от най-важните елементи е функцията за тестване и анализиране на цяло CD, и изготвяне на доклад след това. Удобно, ако се съмнявате в целостта на данните на някой диск. Изключително важен е инструмента за извличане на данни от цяло CD, даже и то да е повредено. Така можете да спасите оцелелите данни, което иначе не е възможно.

  Имате и бърза и лесна за употреба програма за правене на CD каталог, а чрез инструмента за избор на сесии, имате достъп до всички сесии на многосесийно записвано CD.

 5. Senior Member
  Тук е от
  May 2004
  Мнения
  3,779
  #4

  Re: Проблем с разчитане на CD


  CD Check

  Short description: CDCheck is utility for prevention, detection and recovery of damaged files with emphasis on error detection. It offers readability verification, creation and checking of MD5, CRC-32, SHA... hashes (in file formats SFV, MD5 and CRC), extremly efficient file compare (faster than in most other programs) and recovery. CDCheck can be used on all files visible by the operating system. This means all files that you can see in Windows Explorer (CDs, DVDs, disk drives, floppy disks, ZIP drives, USB keys...). Apart from this it also works with audio CDs and provides information about inserted CD/DVD (manufacturer, media type...).

  Дано помогне!

 6. Member
  Тук е от
  Nov 2004
  Мнения
  898
  #5

  Re: Проблем с разчитане на CD

  Аз използвам също BadCopy Pro,помагало ми е в доста такива и подобни случаи.

 7.  
 8. Member
  Тук е от
  Feb 2006
  Мнения
  160
  #6

  Re: Проблем с разчитане на CD

  Опитай да прочетеш диска на няколко различни CD-ROM устройства, и под различни имам предвид като марки. Случвало ми се е един и същи диск да не се чете на една марка - да дава грешки, а на друга да си е напълно наред. Преди години имах един TEAC, който четеше всичко...

  Иначе за пробата може да пуснеш това NeroCDSpeed и да видиш каква част от диска ти е повредена. Ако са само няколко сектора, може и да успееш на друго устройство да ги прочетеш.

 9. Io
  Io е офлайн
  Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  443
  #7

  Re: Проблем с разчитане на CD

  Благодаря на всички, събота и неделя ще го боря и след това ще докладвам...

 10. Junior Member
  Тук е от
  Oct 2005
  Мнения
  54
  #8

  Re: Проблем с разчитане на CD

  Ако нищо не помогне от гореспоменатите и преди да го изхвърлиш на боклука, вземаш малко памук, малко паста за зъби(да няма само разни "перлички" за избелване в нея) и търкаш диска където има драскотини(от вън-навътре и обратно по диска), поне на мен ми е помагало, ама го направи САМО в краен случай.

 11. Member
  Тук е от
  Nov 2005
  Мнения
  295
  #9

  Re: Проблем с разчитане на CD

  А за DVD-та има ли подобен софтуер? В смисъл - изпробван.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Разчитане на процесор от компютър.
  От taralion във форум Процесори и Дънни платки
  Отговори: 2
  Последно: 24-12-08, 00:53
 2. Разчитане на ".mdi" файл
  От Pat във форум Общ - софтуер
  Отговори: 0
  Последно: 25-02-08, 23:31
 3. Разчитане на *.CAD?
  От badboy във форум Общ - софтуер
  Отговори: 3
  Последно: 24-12-06, 13:08
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе