Re: Въпрос за USB Camera...
вариант за който се сещам в момента е да я закачиш на виста да се разпознае ако има драйвери вистата
все пак марка не пише ли да се потърси на сайта на производителя?
Имаш 2 варианта:
1) Да сравняваш визуално - по сайтовете на производителите има снимки на видовете камери - опитай се да оприличиш твоята с някоя от тях.
2) Търси по торент-тракерите нещо от рода на "WINDOWS XP - All Drivers" - това е един обемен Drivers.iso-файл - от порядъка на 600 МВ - и може би ще се закачат верните драйвъри.
след като windows-a я е инсталирал и няма "забележки" по нея, значи не би трябвало да има проблеми
нямаш образ ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от MoPcKu
та попадна ми една чисто нова usb камера, но не мога да намеря драйвер за
да е подкарам. След като потърсих в :Google: намерих доста usb камери, но
ако ги подкарам драйверите подред ще има да инсталирам и деинсталирам цяла
седмица...Въпроса ми е как да разбера точно каква е камерата за да сложа нужния драйвер
или поне по какъв начин да е тествам за да разбера модела и? През Еверест-а ми показва само
USB Camera, а уин-а показва същото.
ако може снимай я от всички страни и покажи снимките тук.
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
..............
2) Търси по торент-тракерите нещо от рода на "WINDOWS XP - All Drivers" - това е един обемен Drivers.iso-файл - от порядъка на 600 МВ - и може би ще се закачат верните драйвъри.
Имам това: "Universal XP Driver Pack (Soft drivers for over 25 000 hardware components)"
Цитат:
Universal XP Driver Pack (Soft drivers for over 25 000 hardware components) - CD2
http://img53.imageshack.us/img53/191/1ip5.jpg
Universal XP Driverpack 2
Here's the absolutely latest version of the XP/Win2k driver pack.
(Some new, some updated)
It contains an additional 300 mb worth of drivers, making the total
amount about 926 mb in all.
No more need to spend hours on-line browsing for drivers !
(XP and win2k platforms only)
When you get those annoying "Yellow question marks" in your device manager,
Just pop the Universal Driver CD in and Windows will automatically search the comprehensive drivers base that's on it.
This CD, contains software drivers for over 25,000 hardware components from brands such as Dell, HP, Compaq, IBM, Sony, Toshiba, Panasonic, as well as hardware component manufacturers Intel, 3Com, VIA, nVidia, ATI, SoundMax, and many more.
Теглено е от http://www.Demonoid.com
saint056a нямам под ръка виста, а да инстална само заради камерата не ми се иска!
IvO™ това смятам да направя!
Но слагам снимки и дано е разпознае някой...а снимкте са от телефон!
http://img512.imageshack.us/img512/5249/01062007ec5.jpghttp://img516.imageshack.us/img516/4...2007001hb1.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от MoPcKu
та попадна ми една чисто нова usb камера,
А като е чисто нова , няма ли на гърба етикетче със серийния номер и модела? Ако има модела, може по него да търсиш.
Не знам дали това ще помогне, но все пак е някаква идея.
Ами прилича на чисто китайска. При търсене в :Google: на USB+camera+china, на този сайт има някой подобни. Най-добре е обаче ако има някакво парт номерче или модел - нещо такова?! :081:
Може да прегледаш и тези резултати от Google.
Имаше подобна камера на Елит, но за съжаление не ми се отваря сайта им.
Теглиш това:
http://halfdone.com/ukd/UnknownDevices.zip
Разхивираш и пускаш програмката.
След като намериш камерата, десен бутон, и от там знаеш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
Откри 16 други неща, но не и камерата сега ще е мъча по даденото инфо по-горе!
много прилича на моя гембирд разликата можеби е само в + 2 диода на твойта камерка , пробвай с драйвърите от сайта на гембирд за cam 66 u - може да стане , защото освен Гембирд още няколко производителя правят идентични камерки , може и да са оем и да си слагат само логото после
С тия китайчета не знам дали можеш да се оправиш "по картинка". Взимат корпус какъвто има и слагат вътре каквото дойде. Ето ТУК има почти досущ като твоята. Само в цветае разликата и доколкото виждам няма микрофон. Но пък и това изобщо не значи, че ще ползва същите драйвъри. А и няма от къде да ги дръпнеш, де. :)
По-скоро се опитай да разбереш поне горе-долу откъде се е пръкнала и като спре дъжда ;) да пообиколиш магазичетата за компютърни джиджавки в района. Все някой от продавачите може да я познае на очната ставка. :2guns:
Успех! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от pimpirlit
С тия китайчета не знам дали можеш да се оправиш "по картинка". Взимат корпус какъвто има и слагат вътре каквото дойде...
Което ме навежда на мисълта няма ли някакъв универсален драйвър за web-камерки? Така както си има за видеото, например. Случвало се е да ми казват разни хора "намерих си една камерка от незнам си къде си, без надписи, без драйвъри... и не ще да се инсталира" - върви я познавай каква е, що е... точно идентичен случай с Морския.