Re: Препоръка за TV Tuner
Hauppauge PVR-150 или Sapphire Theatrix. Ако ти се виждат скъпи, Asus 7131. Повече информация тук.
Аз съм забелязъл че има значение не само тунера но и това какво е захранването на компютъра и какъв му е хардуера. Смущенията в образа идват главно от шумовете в захранващото напрежение. Колкото каналите са към края на честотната лента, толкова качеството се влошава. В момента на старото пц имам един Asus със SAA7135 чипсет работи прилично, има идеален алтернативен софтуер FLY 2000 TV v2.38 RC2, даже алтернативни драйвери, а и като цена мисля че беше в този клас. Само да вметна че на същия компютър едно време ползвах един тв тунер на chronos... наложи се да запоявам кондензатор 4700 микрофарада за захранващото краче на тунера за да филтрира шумовете по напрежението, че половината канали даже не се намираха.
взех за въпросните хора един asus 7131, след което ми хареса и си взех и един за вкъщи... качеството ме удовлетворява напълно, софтуерът е добър... нищо претенциозно, но е и великолепен за парите си
Цитат:
Първоначално публикувано от petkov
Аз съм забелязъл че има значение не само тунера но и това какво е захранването на компютъра и какъв му е хардуера. Смущенията в образа идват главно от шумовете в захранващото напрежение. Колкото каналите са към края на честотната лента, толкова качеството се влошава. В момента на старото пц имам един Asus със SAA7135 чипсет работи прилично, има идеален алтернативен софтуер FLY 2000 TV v2.38 RC2, даже алтернативни драйвери, а и като цена мисля че беше в този клас. Само да вметна че на същия компютър едно време ползвах един тв тунер на chronos... наложи се да запоявам кондензатор 4700 микрофарада за захранващото краче на тунера за да филтрира шумовете по напрежението, че половината канали даже не се намираха.
Да, лошо филтрираното напрежение дава смущения в картината, но не само то е причина за снеговалежа в горната част на честотния диапазон. Другата сериозна причина е,че затихването на сигнала там е значително по-голямо. Много често кабелните оператори подават към абонатите сигнал с неизравнено ниво в целия диапазон и разликата в нивата между най-ниските и най-високите канали понякога надминава 12dB/uV.
Ако не те мързи, би ли написал няколко изречения за тая мерна единица dB/uV, че ми е напълно непозната, а пък ми стана любопитно. Какво е uV ?
Наистина ми е интересно, не се шегувам и не иронизирам никого (освен себе си).
Здравейте. За да не отварям нова тема ще попитам тук. Препоръчайте ми TvTuner със същите изисквания като на FearMe, обаче да става за лаптоп. Какво ви е мнението за USB ?
Здравейте бихтели ми препоръчали някои хубав тв тунер за компютара ми
Cripto Diva - комбинация от аналогов и DVB-T тунер в един корпус с големина 4-5 сантиметра. Под Виста бачка директно с WMC. DVB-T се хваща с малка 8-10-сантиметрова антенка. Цената му е около 120лв
ниво на измерваният сигнал: --> dB/uV -->децибел на микроволт