Здравейте,
от вече 5г. ползвам интернет към местната кабелна компания. Още в началото за да ми пуснат връзка трябваше да закупя кабелен модем Terayon TJ-715, който си работи добре и проблеми с него нямам. Ползвах си го през обиковенна LAN връзка. Всичко беше добре, но скоро се преместих на ново място и вече не ми е удобно да ползвам интернет през LAN кабел, просто разположението е такова, а и става дума за лаптоп. Затова и се поразрових малко по въпроса. По едно време дори почти реших да се прехвърля на БТК АДСЛ WiFi, но там цената е висока и затова потърсих друг вариант (ползвам малко интернет вкъщи, а и не използвам стационарен телефон). Замислих се за един безжичен рутер, но като порових малко повече се оказа че има и по-добър вариант.
Оказа се, че за кабелният модем хората са предвидили специален Wireless Access Extension, Terayon WX-54G, който в моя случай ще е идеалното решение. Подробна информация има на: http://www.terayon.com/admin/file_ha...User_Guide.pdf
Дотук добре, обаче както всички се сещате в местната кабелна компания не бяха и чували за такова нещо. Съответно не могат и да ми го предложат, дори и да искам да си го платя. Поразрових из някои компютърни фирми, но се оказа че търся нещо прекалено специализирано.
Въпросът ми е, някой може ли да ми помогне в намирането на Terayon WAX WX-54G ?
Благодаря предварително.