Re: SD карта с 2 пъти по-малък капацитет...?
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Да не е форматирана на FAT16? Пробвал ли си FAT32 или NTFS?
Форматирах я на FAT32 още първият път.
Цитат:
Първоначално публикувано от Cko
Не е нормално. Пробвай я в някакво устройство освен кард рийдъра, може проблемът да е в него.
Опитах с друга SD карта 2 Gb и карт рийдъра си показа нормално 2 Gb. Тоест - не е от него.
Цитат:
Първоначално публикувано от stekyman
С тези не става. Опитай с SanDisk RescuePRO Deluxe v4.0, RunTimes GetDataBack for FAT, DataRescue PhotoRescue Advanced и RunTime DiskExplorer for FAT и NTFS 3.03.
За Paragon Partition Manager вече са ме изпреварили. :)
Май наистина ще е по-лесно да отида до магазина и да я заменя :)
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Izwerga, да не би да работиш в Unicoms? :)
Не , не работя при тях. Все пак ще питам откъде ги взимаме. Заитригува ме написаното , че само те ги внасят.
Ето я ползата от Сетком!
Реших да се вслушам в съвета на Carnivorous.Vulgaris, намерих и инсталирах неизвестната досега за мен програмка Paragon Partition Manager 9.0 Professional. И веднага стана ясно, че половината от капацитета на картата е в unalocated units. Създадох нов partition, след това го обединих с вече съществуващият. И се получи карта с капацитет 1,91 Gb!
Благодаря, Carnivorous.Vulgaris :Drinks:
Само не ми е ясно защо тази карта е била форматирана по такъв начин в специализиран PC магазин?
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
.......
Само не ми е ясно защо тази карта е била форматирана по такъв начин в специализиран PC магазин?
Самия факт, че ти я дават разпечатана, означава, че някой нещо е правил с нея, омотал се е и я е зарязал.
Вероятно някой я е пъхал на дивайс който не поддържа по големи от 1гб SD ( фотоапарат,покет пс ) и "онзи" е алокейтнал колкото може от нея.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Вероятно някой я е пъхал на дивайс който не поддържа по големи от 1гб SD ( фотоапарат,покет пс ) и "онзи" е алокейтнал колкото може от нея.
Tommorow, това изглежда е най-правдоподобното обяснение :bravo
Ако не си бях нарушил правилото да си купувам само нови и неразопаковани стоки - нямаше да загубя и време и нерви. Това не беше последната карта в магазина, просто направих жест към продавача и се съгласих да я взема. И влезе с пълна сила принципа "направи добро - изяж л...о." :))