Многото почивни дни напоследък ни дават повече свободно време - така че аз се реших да пробвам стария си компютър как се справя с декодирането на видео 1080р. Цените на телевизорите и мониторите с висока разделителна стават все по-привлекателни. Процесора ми е атлон 939 пуснат на 2500 мхз
1. Пробвах хитачи демо 1080i 22мб/с - няма грижи, върви даже и с деинтерлейсинг филтър.
2. Пробвах нвидия демо 1080р 8мб/с - отново никакви проблеми, всичко вървеше гладко
3. Самсунг демо 1080р 40мб/с - опааа греда,комикс - насича и звука се губи. Тествано с BS Player, VLC, Media player Clasic. Все тая, не ми стига мощност. Пускам на лаптоп с Core Duo на 1,83 GHz - малко по добре, но пак насича и натоварването е 100%.
Пробвам на C2Duo 2180 работещ на 3 GHz с Ати 2400ХТ с хардуерно ускорение - пак насича (явно хардуерното ускорение на видеокартата не важи за MKV файлове). Днес си изтеглих SMPlayer пускам с него - значително по добре, но пак има леко насичане. Не съм си играл да сменям кодеци.
Картината е невероятна, но какъв процесор иска това
ето го линка с демото
http://www.torrentreactor.net/torren...80p-40Mbps-mkv, можете да споделите как се е представил вашия PC![]()