Резултати от 1 до 4 от общо 4

Проблем с UPS PCstar 850VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    55
    #1

    Проблем с UPS PCstar 850VA

    Здравейте, ето и проблема. Както си работеше започна да писука с определени интервали но не и равни а когато му скимне. Вдигнах го и - о горкия - целия пари и имаше разтекла се пластмаса. Отворих го и видях че трафа където е грял е понагрял и батерията. Тя пък от своя страна че е яко окислена на минусовата клема. Напрежението на акумулатора беше 11,3 V и консумацията беше само от акумулатора, към него нямаше заряд. Извадих го и го заредих отделно. След поставянето му вече зареден, писукането спря и като че ли тръгна отново заряда му. на другия ден пак същата процедура взе да се повтаря. Въпроса ми е - има ли схема за това китайско чудо и да разбера защо не иска да зарежда акумулатора, какво или кое управлява заряда и как разбира че под 11 волта не иска да зарежда. Явно има някъде тъпо реле или нещо друго и като падне под 12 волта си мисли че няма акумулатор и спира заряда. Моля помагайте.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    55
    #2

    Re: Проблем с UPS PCstar 850VA

    Малко пояснение - видях интегралата и се оказа че е FUDEN. След това намерих и сайта и се оказа че го има абсолютно същото устройство само дето китайците са сменили отпред надписа и вместо Fuden пише PCstar. Така че ако някой има схема нека да ми я прати на мейла - lz2rmi@gmail.com . Неще и неще да зарежда акумулатора.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #3

    Re: Проблем с UPS PCstar 850VA

    1. UPS a беша на ХХ години. Това е първото . Стара батерия скапана -дърпа много ток , грее трафа, греят диодите и нещо цъфва .Ако са оцеляли трафа и изправителя - нов аку.
    2.Смени акумулаторът. В Практикер има евтимни оловни 12В. От 1 година бича на служебния така , но съм го оставил навън от кутията.По спомени цената беше 10-12лв.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    55
    #4

    Re: Проблем с UPS PCstar 850VA

    Зареждам го отделно акумулатора и сякаш държи - не съм му правил тест. Консумацията от него е 160мА - явно толкова и трябва на електрониката, само дето не иска да му пусне ток за заряд и тая постоянна консумация от 160 мА го скапва за един ден и почва да писука. Затова питах откъде му е управлението, да го излъжа, ама явно няма да стане - и каква е гаранцията че с новия ще са по-добре нещата. Иначе си прав - грее яко трафа че се наложи днес да му слагам вентилатор - да го модна малко.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе