Re: Драми със захранване?
Имах същата машина , само видеото ми беше НВИДИА 5200 , процесора грее яко точно този вид , и аз сменях захранване , защото имах проблеми с стабилността на компа , доколкото знам при този процесор 5 волтовата линия трябва да е яка на захранването, купи някакво 400ватово захранване , примерно рекспауър 400 , сложих такова и сякаш системата стана по стабилна , определено се насочи към захранването.Не забравяй че машината ти е яко окичена , две плочки рам , двд записвачка, два харда , жаден процесор , сравнително не лакома видео карта , другото което мисля е че ще трябва 400ватово захранване но сякаш по добре се насочи към по марково /фортрон например/ това рекс пауър може и да клекне ко йзнае.За 50-60 лева вземаш фортрон 400вата .
Като друга причина може да се обвини и самото дъно , старичко е възможно е да не издържа да храни компонентите си окичени по него.
дъното е заминало. разгледай го за подути кондензатори и съм почти убеден, че ще има. КТ400А.... малеее, този ветеран много зор е видял през годините ;)
Подути кондензатори може да има и захранването.Огледай и тях!
Виждал съм и това. КТ400! Нямаше по-добро за АМД процесори.Че и скъпо беше.
Ама то бе едно време :)
zayo bayo, принципно си прав, но не дъното гори захранвания, а обратното, така че смяната на 3 захранвания е доказателство, че вероятността те да са причината е малка
по-скоро "обвиненията" към настоящето захранване могат да са, че noname 350 могат да не стигат
на мен ми правят впечатление 2 неща:
1. "Снощи например го оставих 1 час на стрес теста на EVEREST, и въобще темперетурата не надмина 52 градуса. Но както заредих браузър (Мозила) - рестарт!" - т.е. max load на процесора не предизвиква рестарт, а стартирането на програма, от което изниква въпроса за читавостта на самия windows
2. не е ясно дали тази работа по 1 час + рестарт през 5 секунди не е причинена от натоварване на видеото, което да тегли повечко ток. обързни внимание дали не става по-нестабилен след пускане на тежка игра
Утре ще взема едно захранване от приятел и ще пробвам с него само за протокола, щото не е много мощно и то. Междувременно сина ми ми се обади в работата че е джиткал WOW (не че е тежка игра де) близо 2 часа без рестарт. Ще взема да повярвам в духове...
Мисля да махна всичко ненужно (модема), белким малко му облекча живота. И ще огледам дъното за белези на остаряване.
Имам същия проблем на един от служебните компютри, но виновникът при мен е рам паметта. Рестартираше се както си иска и не можех да инсталирам и Windows XP - даваше грешки. Пуснах MemTest86 и откри, че единият модул (имам 2х512) дава грешки. Смениха ми го и с новия модул няма никакви грижи. Друга тема е, че и втория модул е дефектен, без това да си личи от тестовете. Сложа ли го и компютъра почва да припада на произволни интервали. Моят съвет е дръпни си тест на паметта - http://www.memtest86.com и виж какво ще покаже. Пробвай и да махнеш новите модули и виж дали ще е стабилна системата.
Някъде по-назад във времето, стана дума (в "дъра-бъра") че на едно и също събитие, човек може да реагира по различен начин в зависимост от предходните събития. И съответно понякога да не види очевидното (на мен това ми се е случвало много пъти).
Та да отбележа и аз две неща, които всички ги знаят, но сега почти не стана въпрос за тях:
1. В случай, че рестартиранията не са "хардуерни" - да се забрани на Windows да се рестартира автоматично при грешка и да се види кода на грешката
2. Memtest (Araiz го е споменал) или някакви други тестове на паметта. Все пак, паметта е нова
Еми сложих го това друга захранване и компа заспа :ole
Хем е 300 вата, пропътувало чак от щатите дотука (изглежда там като си купиш захранване 300W то наистина е такова).
Огледах много внимателно дъното - няма никакви подути кондензатори. Не съм пускал Memtest86, както ми препоръчвате - ще го направя през уикенда. Много съм доволен, че дънцето не си е отишло. Снощи с цел експеримент изпърхиж компютъра на каквито игри има инсталирани – с максимални настройки. Нямаше никакви проблеми, освен един рестарт - при пускане на Fabble на max. (така и не можах да я пусна тази игра с тия настройки - пробвах веднъж при покупката на видеокартата - но и тогава се рестартира) – не ми е ясно каква толкова графика има, но явно много тормози видеото.
В заключение - ще си купя захранване и се надявам машинката да изкара някоя и друга година. Само вече наистина не знам към какво да се насоча, но се надявам да направя сполучлив избор този път.
Благодаря на всички за ненията и съветите.
Може да пробваш с тези :) http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=3364184&parent=3333
Взимал сам от тях и не са ме предавали и са на прилични пари, а и си имат всички конектори които ти трябват така, че и като решиш да сменяш компа може да го ползваш.
П.С. Много са тихички :) за размерите си.