Преди около седмица ъпгрейднах домашната машина до 2 гигабайта RAM (беше с 512 мегабайта) след което около един ден всичко беше ОК и после компютъра почна да се рестартира по непредсказуем начин.
Данни:
дъно - Gigabyte GA-7VAX-A (KT400A)
процесор - Athlon XP 2400+
видео - Sapphire Radeon HD2600 Pro (AGP)/ 512 RAM
RAM - 2x1 гигабайтаа Kingston
два харддиска - АТА 40 и 320 гигабайта
оптично устройство - комбо (чете DVD но записва само CD)
Windows XP SP2
На първи януари тази година изгоря захранването, с което ми бяха сглобили щайгата и което вярно ми служи близо 5 години. Купих някакъв TRUST (370W), уж по-марков, който издържа точно един месец и изпуши много яко. Ядосах се и купих някако *noname* захранване 350W (за 19 лева ), което се представи много достойно до сегашната случка. Вярно, някъде през август подмених видеокартата - старата беше Gigabyte Radeon 9200 - а настоящата си има допълнително захранване. Още тогава при пускане на някои игри на MAX имаше рестарти - и предположих че захранването не издържа, но така или иначе компютъра като цяло беше стабилен и не съм имал оплаквания.
Понастоящем е някакъв ад - има моменти (тази сутрин) когато рестартите следват през 5 секунди, а друг път стои стабилен по 1 час. Първоначално реших че процесора е прегрявал и е сработвала защитата. Свалих и почистих кулъра и сложих нов вентилатор - в резултат на което в момента процесора държи 45-55 градуса (а преди си беше 65-72), но рестартите не намаляха. Снощи например го оставих 1 час на стрес теста на EVEREST, и въобще темперетурата не надмина 52 градуса. Но както заредих браузър (Мозила) - рестарт!
Какво според вас предизвиква тези рестарти. Готов съм да купя и по-скъпо (мощно) захранване (някой ще каже по-добре да сменя компютъра, но сега не мога а и искам този да ми остане за втора машина) но не съм сигурен че и с мощното захранване няма да продължат драмите.
В ръководството на видеокартата пише че системата трябва да има захранване с мощност ~500 W, да речем че си купя такова и рестартите продължат - ще трябва да си направя сепуко
Моля за съвет!