Flash drive PQI U172P - проблем с форматиране на NTFS.
Здравейте,
имам 8 гб. Flash drive PQI U172P.
Не мога да го форматирам на NTFS.
Разрешен е Write cashing от свойствата на устройството, пробвах и с програмта HP storage format tool, но няма никакъв успех. Казва, че форматирането не може да се завърши и това е. В същия момент като пробвам да форматирам на FAT32 проблем няма всичко минава "по вода".
Флашката е чисто нова и в нея не е записвано и няма нищо (никакви ютилити за защита на данните и подобни).
Ако може някой да помогне с адекватен съвет как да имам дял с NTFS върху това устройство.
Благодаря за вниманието
Re: Flash drive PQI U172P - проблем с форматиране на NTFS.
Да не би при форматирането под ntfs да е включена проверката по сектори? Може mft таблиците да попадат в/у дефектна област? Пробва ли под друга система? Няма да питам за чий изобщо ти е ntfs дял на removable drive... може пък да записваш по няколко десетки хиляди файлчета по 1к всеки :)
Цитат:
Първоначално публикувано от XIIID
Да не би при форматирането под ntfs да е включена проверката по сектори? Може mft таблиците да попадат в/у дефектна област? Пробва ли под друга система? Няма да питам за чий изобщо ти е ntfs дял на removable drive... може пък да записваш по няколко десетки хиляди файлчета по 1к всеки :)
Да пробвах фат32 и няма проблем, наистина ми се налага често да записвам файлове с малък размер и то много на брой :) Също така и по- големички файлове, които фат32 не може да съхранява ... въпроса е "Ако може някой да помогне с адекватен съвет как да имам дял с NTFS върху това устройство."
Цитат:
Първоначално публикувано от likor
Благодаря за предложението, аз не съм попитал правилно (като го прочета наистина е малко неясно). Имам опцията за формат на NTFS т.е. опцията обсъдена в тези линкове съм я активирал както е описано. Форматирането нa NTFS започва и към края му ОС дава съобщение, че не може да завърши форматирането.