Re:Избор на мултифункционално устройство
Здравейте, искам да попитам за устройство, което да печата в А3 формат на фото хартия на прилична цена (до 700-800 лв.). Трябва ми за вкъщи, искам да разпечатвам календари за детската градина и да печатам снимки с добро качество?
Също и да мога да копирам учебниците на децата на него.
mila_radost,
сещам се, че вуйчо ми си купи такова - той е архитект и ползва доста А3 формат. Работи с него вече 2 месеца, много е доволен и гледам, че сега цената му е около 500 лв. Моделът е: Брадър MFC-6510DW - освен, че всичко му е А3 - и принтера, и скенера, дори факса, има автоматичен двустранен печат и е доста бърз (аз си принтя снимки на него 10х15 см - излизат за 15 сек). С 3 години гаранция е. Така че, виж го...по-евтино А3 устройство не вярвам да намериш:
http://www.brother.bg/g3.cfm/s_page/...MFC-J6510DWYJ1
много ти благодаря барабинка, а можеш ли да ми кажеш как са разходите за консумативи? много хора препоръчват лазерното пред мастилените
Ако още не сте си купили - интересувайте се дали се пълни мастило или тонер за лазерните, или дали има евтини заместители, щото да се купуват само оригинални излиза доста солено!
За да не отварям нова тема, а и понеже стават все по-популярни 3 и 4 в 1.
Търся си мултифункционално устройство, лазерно, черно-бяло (монохромно), като предимно ще използвам принтера и копира, скенер много по-малко, а факс изобщо не използвам.
Като бюджет съм си определил 700 лева. Ще се печата черно-бяло и то предимно текст, така че графичните способности не ме вълнуват никак. Иска ми се да е издържливо и да печата около 1500-2000 бройки месечно.
1. Фаворит ми е Xerox WorkCentre 3220DN - върви около 600 лева, оригинален консуматив за 4000 копия - около 170 лева
2. За Канон съм чувал добри отзиви - Canon i-SENSYS MF4570dn - върви около 550 лева, оригинален консуматив за 2100 копия - около 110 лева
3. Brother - хвалят ги много по сайтовете, никога не съм притежавал нищо на Brother - Brother DCP8070D - около 700 лева, оригинален консуматив за 3000 копия - около 160 лева + барабан на 25,000 бройки, които струва 300 лева.
Преди всичко ми беше HP, но от последните им няколко продукта, съм разочарован.
Здравейте,гледам че темата е малко стара но искам да попитам трябва ми МФУ 3в1 лазерно,няма да е много натоварено,бюджет до 300 лв.