Покупка на цял компютър от ebay.de
Здравейте, бихте ли ме посъветвали дали има някакви такси или мита за употребявана техника .
Би трябвало да няма от Германия но ако някой има опит нека да каже.
Опасно ли е да се вземе цял компютър или много ги лашкат куриерите.
Или да не се занимавам с такова нещо.
Мерси предварително
Re: Покупка на цял компютър от ebay.de
Това, че не се дължат мита и такси, не означава, че няма митнически формалности по вноса, имай го предвид.
Ако нямаш опит, обърни се към митническа агенция, таксите по мое мнение са поносими.
Може и да се случи така, че да минеш между капките в "Разменна пощенска станция" в твоя регион, но се съмнявам за нещо обемно да не предизвика любопитство.
Какви митнически формалности за компютър от Германия???
За компютър няма такси и от Китай да е, а от ЕС няма и формалности по вноса.
Друг е въпроса, че цяла щайга от другия край на Европа да купуваш ми се струва нерентабилно предвид парите за доставка.
И конкретизирай въпроса - с каква куриерска услуга смяташ да получиш щайгата?
и какво смяташ да правиш, ако нещо сдаде багажа в гаранционния срок... или пристигне неработещо....
аз лично не бих си спестил някакви левчета/еврота от машината, рискувайки после една кошница проблеми откъм гаранция и т.н., но твоя си работа. помисли дали да не кажеш тук какво искаш и който е от твоя град да ти направи оферта, та да видим не можел ли да ги преборим дойчовците ;)
Крис, важно е каква е стоката, а не откъде е купена.
По друг начин казано, страната на произход не е страната на покупката, а страната на производство [на компонентите в случай, че асемблирането е малка част от стойността на стоката].
Напоследък, точно поради тази причина множиство търговци от Азия имат регистрации в немския и британския ebay.
И стоката идва от остров Тамбукту, а не от Дюселдорф, макар, че е купена в ebay.de.
"Формалностите по вноса" не са само заплащането на дължими мита, данъци и такси.
Такива са също и доказването на недължими мита, данъци и такси, а това са действия, изискуеми от получателя, не от някой друг.
При добре подбран куриер, дори няма да знае, че стоката и минала митнически контрол, но все пак трябва да е подготвен и за обратната ситуация.
Мита ОК, но не са само мита.
В някои случаи се дължи ДДС, в зависимост от статута на стоката в еврозоната, дали е с общностен статут, особено пък за Германия, където не е трудно при доказан износ на стоката да си възстановиш платеното ДДС.
А ДДС, не е само 17, 18 или 20%, а е 20%, начислен върху митническата стойност на стоката, която пък от своя страна е фактурната стойност, преизчислена в лева, увеличена с всички направени разходи - за застраховка, транспортиране и др.
Отделно от това, при това описание на стоката "компютър" е ... малко прекалено общо.
Затова посъветвах питащия да отиде до най близката агенция или да попита митничаря в разменната пощенска станция или който му е "под ръка", как точно ще се приеме стока от вида [както е описан в търговския документ] с еди каква си цена, фактурирана от еди кого си.
Ако е обявена за "лична пратка" ... също има условности, дълго е за обяснение, а и едва ли е нужно да се цитират всички действащи Регламенти на ЕС.
Една обикновена консултация с човек, който се занимава с това би му помогнала. Дори и куриерите ще свършат перфектна работа.
Да, прави сте че може да има нещо неработещо ,по принцип нали се пита по имейла предварително (единствено разчитам да не ме излъже) и дали шипва до България и с кой куриер,колко излиза.
Конкретно става въпрос за това : Workstation 2,8GHz 2048MB
Тука такова нещо за такива пари мисля няма EUR 000,00 Sofort-Kaufen
има и други подобни модели работни станции -Делл и ХП. на добри цени от немски търговци .
Тука има ама доста по-стари модели.
Мерси Malone ще се посъветвам с куриерска служба
За 400 лева ще си намериш и по-добра оферта във БГ и най-важното е ,че ще имаш и гаранция. И все пак за какво ще даваш толкова пари за стара платформа ? По-добре си събери още малко парички и си вземи нещо ново.
@lubitel-art
Да, това е най доброто решение, виж кой ще ти достави покупката и може би на цената на едно кафе, което ще почерпиш куриера, същия ще ти обясни подробно какви документи трябва да придружават стоката и как да са съставени, за да нямаш тичане и излишни обяснения по късно.
Хм, аз не разбирам от компютри ама това е марково все пак ,дъното е с два слота за видеокарти, за два процесора, добра видеокарта ,захранване.
Тука къде ще намеря нещо подобно дори и за 6-700 лв.
Порових в нета за нещо подобно в Бг ама нищо не открих
Цитат:
Първоначално публикувано от lubitel-art
Хм, аз не разбирам от компютри ама това е марково все пак ,дъното е с два слота за видеокарти, за два процесора, добра видеокарта ,захранване.
Тука къде ще намеря нещо подобно дори и за 6-700 лв.
Порових в нета за нещо подобно в Бг ама нищо не открих
Купувай смело. Това е сериозен магазин - над 60000 доставки. Първо питай за цената на доставката до БГ - кажи, че искаш чрез DHL Packet ( можеш и на dhl.de да си провериш цената на доставка ) - ще ти дойде в пощата до вас :)
Няма да се срещаш с Митниците - споко :)
Разбира се има риск да се подхвърля - но ако е в оригинална опаковка е минимален, иначе ако искаш куриер у вас да ти го достави - ще ти излезе златен :RTFM:
Взимай смело, цената е отлична!
Не разбирам немски ( :RTFM:), но ми се струва, че е обявена цена на доставка в рамките на евросъюза - 25 евро.
Това ли е конфигурацията ?
CPU: AMD Opteron 254
CPU MHz: 2800
FPU: Integrated
CPU(s) enabled: 2 cores, 2 chips, 1 core/chip
CPU(s) orderable: 1,2
Parallel: No
Primary Cache: 64KBI + 64KBD (on chip)
Secondary Cache: 1024KB(I+D) (on chip)
L3 Cache: N/A
Other Cache: N/A
Memory: 8 x 512 MB PC3200 CL3-3-3 DDR SDRAM
Disk Subsystem: SCSI U320
Other Hardware: None
DDR1 памет, Оптерон на слот 940 (двуядрен или два едноядрени ?!?!), сигурно някакъв SCSI диск .....само на мен ли не ми харесва ? Цената не е лоша , ама ... аз не бих си взел такова нещо.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
DDR1 памет, Оптерон на слот 940 (двуядрен или два едноядрени ?!?!), сигурно някакъв SCSI диск .....само на мен ли не ми харесва ? Цената не е лоша , ама ... аз не бих си взел такова нещо.
Ха-ха, не всеки си купува компютър, за да клоква! :-memnon
Не става въпрос за клокване. Въпроса е , дали за 400 лева, това е най-добрата покупка.
Ами , като се позачетох верно че е старичко , процесора май е едно-ядрен. След запитването продавача отговори че ще струва 55 евро шипинга до Б-я. така че сумата става в най добрия случай 510 лв.
Сега вече се двоумя.
Значи аз търся стабилна машина тип работна станция, като държа най-вече на видеото, по-възможност да има два слота за видеокарти, мощно захранване (май активно е по-добре),да е тиха .
- това че е маркова за мен е предимство,
на хард- диск много не държа , ще си ги сложа от старата машина (SATA),
Рам - 2гб ме устройва
Процесор някой двуядрен или два физически проц.- не съм в час
Видеокартата да не е вградена,
Какво аналогично може да се вземе за подобни пари, може и на старо ?