Проблем с SDHC card reader и дъно Gygabite
  Четецът ми много-в-едно е MSI StarReader mini II.
Дъното е Gigabyte MA-770DS3 1.0 с последния BIOS. 
Четецът се разпознава в Device manager-а като Myson SD и т.н. кардрийдър.
Каквато и SD/SDHC карта да сложа в четеца и в който и да е USB вход, резултатът е един и същ. 
Ако разглеждам снимки вюъра забива. 
Ако реша да копирам цялата папка със снимки, прозореца за копиране замръзва на някой файл и дотам. Ако дам отказ и опитам пак да разгледам файловете следва грешка: "Дрън дрън : Параметъра е инкорект"
Проблемът съществува и при Виста и при Windows ХР. Имам още един комбиниран четец, при който също се получава проблема. Пробвах с различни марки и размери карти - 2 ГБ, 4 ГБ, Apacer, A-Data.
Същият четец с картата на стария компютър в службата работи безупречно - 23 МБ/с четене.
Благодаря за всякакви градивни идеи!

Пропуснах да спомена, че всичките ми USB флаш памети работят нормално в портовете.
     Re:Проблем с SDHC card reader и дъно Gygabite
  С последните драйвери за чипсета съм. Изрично търсих драйвери за USB 2.0, но нямаше такива на сайта. Ще разгледам отново страницата на производителя.
Може да сложа и по-стара версия. Засега определено трудно си ползвам фотоапарата с това проблемно прехвърляне на снимките.
  не на чипсета , а на card reader.
  За четеца има драйвери само за Windows 98/ME. 
Това също ми мина между ушите, обаче инсталатора като го пусна под ХР дава грешка, а двата CAB файла няма с какво да ги отворя за да измъкна оттам някой полезен *.inf файл.
Последния вариант ми остава да търся в гугъл драйвери за Windows XP, ако някой се е пробвал да пише, защото MSI не са. Все пак на работа съм с ХР и там работи.
  Последното, за което се сещам е, че по някаква причина е възможно захранването, което външните ми четци получават от USВ входа да не е достатъчно. В смисъл, че консумират повече милиампери, отколкото дъното в момента отпуска. Само да се прибера и ще разгледам в BIOS-а дали са оставили подобна настройка.
Няма такава настройка.