Струва ли си ''машината''!
Здравейте,сглобил съм (с малко съпорт от форумите) една ''машина'' +монитор.Ще използвам PC-to главно за игри филми , няма да го натоварвам с тежки програми,ще го ползвам в свободното си време.Искам просто да е максимално оптимисиран и да не се налага да го ''пипам'' 2год. поне.
Приемам всякакакви препоръки за смяна или не на отделните компоненти.
Цената е 1850лв. включена доствка инсталиран windows :-) ,антивирусна дори и включване в контакта,а също така и оптимизиране на самото PC .
------------------------------------------------------------------
Дънна платка Gigabyte MA790X-UD3P
Процесор AMD Phenom II X4 940 @ 3,6GHz
Охладител OCZ Vendetta 2
Памет 4GB G.SKILL PC8500 (F2-8500CL5D-4GBPK] lifetime
Видеокарта Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X
Твърд диск 1TB Samsung [HD103UJ]
Оптично у-во LG DVD±RW 22x [GH22NS50]
Захранване 600W CoolerMaster SilentPro М600
Кутия CoolerMaster Elite 330
Монитор 21,5" Acer X223HQ (1920x1080)
Тонколони Mode Com 5.1 (28W + 5x10W) [MC-AV2006]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Re:Струва ли си ''машината''!
Така като гледам си отвързал кесията. Че си струва струва си конфигурацията, лично аз бих заложил на процесор I5-750 с дъно с P55 и видео на nVidia не, че това HD4890 е лошо но му липсва Physx, a тепърва почват да излизат игри с използване на разширена физика и това с времето ще е все по голям минус за АТИ.
Аз пък бих изчакал 5та серия на АТИ или G300 на nVidia. Като за целта бих си взел някоя слаба карта която да подаря/продам след месец-два.
Нещо дъното не ми се връзва за комп от порядъка на тези цени, защо не огледаш нещо на Асус? Друго не знам тези захранвания колко са читави, може би са добри, но не съм имал достъп до тях. Все пак този процесор е 125 вата. А погледнал ли си аналогична конфигурация с интел процесорче?
дъното не е лошо никак, в момента Gigabyte, правят доста добри дъна, и бих казал даже, че са доста по добри, от някои на Asus
Иначе бих ти препоръчал, да си вземеш, 2 по малки харда, и да ги качнеш, под RAID 0
Мисля че платформа на Интел с Core i5 750 и дъно P55 ще е по удачното решение и ще имаш значително по висока производителност.
Относно видеокартата, по добре да изчакаш излизането на 5850, защото се очаква да е доста добра и на относително добра цена.
Липсата на PhysX при ATI според мен не е особен минус.
skd911 ще го кажа и на теб - прозводителност , но на каква цена ?
и трябва ли ти комп. който дъното, процесора , рама и видеото струват ~2000лв
ако на теб ти е нужен и имаш средства - моите поздравления за това.
но малко по-нагоре човека оиписва един бюджет който е леко нисък за това което казваш.
Новите PhenomII ки се конкурират доста успешно с i5.
е то повечето интелски конкурират успешно тия на AMD, ама като и погледнеш цените, просто се чудиш, да плачеш ли или да се смееш.
А и за голямата публика, просто съществуването на такива процесори, от такава класа, не е от никакво значение, като се знае, че в повечето учреждения, се ползват, най често Sempron и Celeron.
Аз бих предложил вместо твърдия диск от компилацията - два такива -> http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534028, свързани в райд масив.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
skd911 ще го кажа и на теб - прозводителност , но на каква цена ?
и трябва ли ти комп. който дъното, процесора , рама и видеото струват ~2000лв
ако на теб ти е нужен и имаш средства - моите поздравления за това.
но малко по-нагоре човека оиписва един бюджет който е леко нисък за това което казваш.
Ами другият вариант е да вземе някоя по евтина карта (например 4890), но си мисля че платформа с i5 ще е доста по добре отколкото такава с АМД. А разликата като гледам ще е около 100лв. Едно добро дъно за i5 на Гигабайт струва 240лв. Разликата в цената на процесора не е кой знае каква, в цената паметта също.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Новите PhenomII ки се конкурират доста успешно с i5.
Мисля че не е така. Сериозно ли го имаш в предвид това ?! Ако наистина смяташ че е така то къде ги конкурират....... в производителност, овърклок или нещо друго, защото аз лично не виждам конкуренция от страна на АМД към i5 . Феном 2 се конкурира по скоро с Пенрин.
Цитат:
Първоначално публикувано от shanto
Това не е добра идея, защото ще му излезе по скъпо, а няма особен смисъл, скороста няма да се качи кой знае колко и винаги има риск да му се разпадне РАЙД масива и тогава, кой ще му го оправя ?! Не мисля че за обикновен потребител е подходящо.
Цитат:
Първоначално публикувано от skd911
Мисля че не е така. Сериозно ли го имаш в предвид това ?! Ако наистина смяташ че е така то къде ги конкурират....... в производителност, овърклок или нещо друго, защото аз лично не виждам конкуренция от страна на АМД към i5 . Феном 2 се конкурира по скоро с Пенрин.
До някъде съм съгласен с теб, въпреки ,че според това ревю , производителноста му в игрите въобще не е зле.
http://pcworld.bg/8072_amd_phenom_ii...ocesor&page=11