Резултати от 1 до 12 от общо 12

Струва ли си ''машината''!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Струва ли си ''машината''!

Здравейте,сглобил съм (с малко съпорт от форумите) една ''машина'' +монитор.Ще използвам PC-to главно за игри филми , няма да го натоварвам с тежки програми,ще го ползвам в свободното си време.Искам просто да е максимално оптимисиран и да не се налага да го ''пипам'' 2год. поне.
    Приемам всякакакви препоръки за смяна или не на отделните компоненти.
    Цената е 1850лв. включена доствка инсталиран windows :-) ,антивирусна дори и включване в контакта,а също така и оптимизиране на самото PC .

------------------------------------------------------------------

Дънна платка Gigabyte MA790X-UD3P
    Процесор AMD Phenom II X4 940 @ 3,6GHz
    Охладител OCZ Vendetta 2
    Памет 4GB G.SKILL PC8500 (F2-8500CL5D-4GBPK] lifetime
    Видеокарта Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X
    Твърд диск 1TB Samsung [HD103UJ]
    Оптично у-во LG DVD±RW 22x [GH22NS50]
    Захранване 600W CoolerMaster SilentPro М600
    Кутия CoolerMaster Elite 330
    Монитор 21,5" Acer X223HQ (1920x1080)
    Тонколони Mode Com 5.1 (28W + 5x10W) [MC-AV2006]
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Струва ли си ''машината''!

Така като гледам си отвързал кесията. Че си струва струва си конфигурацията, лично аз бих заложил на процесор I5-750 с дъно с P55 и видео на nVidia не, че това HD4890 е лошо но му липсва Physx, a тепърва почват да излизат игри с използване на разширена физика и това с времето ще е все по голям минус за АТИ.

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Аз пък бих изчакал 5та серия на АТИ или G300 на nVidia. Като за целта бих си взел някоя слаба карта която да подаря/продам след месец-два.

5. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Нещо дъното не ми се връзва за комп от порядъка на тези цени, защо не огледаш нещо на Асус? Друго не знам тези захранвания колко са читави, може би са добри, но не съм имал достъп до тях. Все пак този процесор е 125 вата. А погледнал ли си аналогична конфигурация с интел процесорче?

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

дъното не е лошо никак, в момента Gigabyte, правят доста добри дъна, и бих казал даже, че са доста по добри, от някои на Asus
    Иначе бих ти препоръчал, да си вземеш, 2 по малки харда, и да ги качнеш, под RAID 0

7. Тук е от
    Jan 2007

Мисля че платформа на Интел с Core i5 750 и дъно P55 ще е по удачното решение и ще имаш значително по висока производителност.

Относно видеокартата, по добре да изчакаш излизането на 5850, защото се очаква да е доста добра и на относително добра цена.

Липсата на PhysX при ATI според мен не е особен минус.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

skd911 ще го кажа и на теб - прозводителност , но на каква цена ?
    и трябва ли ти комп. който дъното, процесора , рама и видеото струват ~2000лв

ако на теб ти е нужен и имаш средства - моите поздравления за това.
    но малко по-нагоре човека оиписва един бюджет който е леко нисък за това което казваш.

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Новите PhenomII ки се конкурират доста успешно с i5.

11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

е то повечето интелски конкурират успешно тия на AMD, ама като и погледнеш цените, просто се чудиш, да плачеш ли или да се смееш.
    А и за голямата публика, просто съществуването на такива процесори, от такава класа, не е от никакво значение, като се знае, че в повечето учреждения, се ползват, най често Sempron и Celeron.

12. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Аз бих предложил вместо твърдия диск от компилацията - два такива -> http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534028, свързани в райд масив.

13. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    skd911 ще го кажа и на теб - прозводителност , но на каква цена ?
    и трябва ли ти комп. който дъното, процесора , рама и видеото струват ~2000лв

ако на теб ти е нужен и имаш средства - моите поздравления за това.
    но малко по-нагоре човека оиписва един бюджет който е леко нисък за това което казваш.
    Ами другият вариант е да вземе някоя по евтина карта (например 4890), но си мисля че платформа с i5 ще е доста по добре отколкото такава с АМД. А разликата като гледам ще е около 100лв. Едно добро дъно за i5 на Гигабайт струва 240лв. Разликата в цената на процесора не е кой знае каква, в цената паметта също.

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Новите PhenomII ки се конкурират доста успешно с i5.
    Мисля че не е така. Сериозно ли го имаш в предвид това ?! Ако наистина смяташ че е така то къде ги конкурират....... в производителност, овърклок или нещо друго, защото аз лично не виждам конкуренция от страна на АМД към i5 . Феном 2 се конкурира по скоро с Пенрин.

Цитат Първоначално публикувано от shanto
    Аз бих предложил вместо твърдия диск от компилацията - два такива -> http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534028, свързани в райд масив.

Това не е добра идея, защото ще му излезе по скъпо, а няма особен смисъл, скороста няма да се качи кой знае колко и винаги има риск да му се разпадне РАЙД масива и тогава, кой ще му го оправя ?! Не мисля че за обикновен потребител е подходящо.

14.  

15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от skd911
    Мисля че не е така. Сериозно ли го имаш в предвид това ?! Ако наистина смяташ че е така то къде ги конкурират....... в производителност, овърклок или нещо друго, защото аз лично не виждам конкуренция от страна на АМД към i5 . Феном 2 се конкурира по скоро с Пенрин.
    До някъде съм съгласен с теб, въпреки ,че според това ревю , производителноста му в игрите въобще не е зле.
    http://pcworld.bg/8072_amd_phenom_ii...ocesor&page=11

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Коя да бъде машината? Нокрия или ...
    От joro_vk във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 505
    Последно: 06-10-21, 17:34
  2. филма--Машината на времето
    От fiorino във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 14
    Последно: 05-07-13, 16:34
  3. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  4. Защо ми се ресетва машината
    От spiritfolio във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 04-04-08, 19:51
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе