Преди няколко месеца ми се повреди хард диска на компа..Има ли начин да си възтановя информацията която е в него.Имах огромно количество снимки правени впродължение на 6 години.
Благодаря.
Преди няколко месеца ми се повреди хард диска на компа..Има ли начин да си възтановя информацията която е в него.Имах огромно количество снимки правени впродължение на 6 години.
Благодаря.
че има - има...
за да продължим обаче със съветите трябва да отговориш ти на един въпрос - смяташ ли се за компютърно грамотен над средното ниво?
пробвай да си сложиш програмата active undelete, порови се в нея и пиши после дали си се почувствал сигурен да продължиш или повечето от нещата са ти били непонятни
Забравих да поясня че проблемът е хадруерен или механичен ... незнам как по точно да го нарека.Повече подробности ще пиша утре защото проблемът с хард диска е на мой приятел .
Ако държиш нещата да се възстановят НЕ ГО БАРНИКАЙ! С всяко едно пускане (в случай. че ппроблема е харудуерен) се намалява шанса информацията на диска да бъде спасена. За да се възстанови информацията трябва диска да бъде занесен във фирма занимаваща се с възстановяване на информация.
Послушай колегата за да не прецакаш и малките шансове за вадене на инфо.
Кажи от кой град си за да те насочим към по -евтини колеги че Itema_B взимат около 400 лв мин. за възстановяване на инфо.
90 без ддс ми взеха преди около година за доста ценна информация. Като беше 300 МБ де, за няколко гб може би ще искат доста повече.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
75лв за 2GB, записани на DVD. Цената зависи от степента на трудност при за извличане на данните - казват си го преди приемане на поръчката. След предварителен оглед ти съобщават сумата. Ако те устройва - действат. Ако не - вземаш си харда. Точни хора са, за мен това са коректни отношения...Първоначално публикувано от glarus
Но с две ръце се присъединявам към препоръката повече харда да НЕ се пуска!
Малко офтопик - могат ли да възстановят информация от видео касета? Или по-просто казано да ми запишат касетата на ДВД, понеже е доста стара и аз лично не смея да я пипам, пък и видеото ми е още по-старо и не знам дали изобщо работи.Първоначално публикувано от emos
Към офтопика на dmitry - съветът ми е да се обърнеш към някое студио, в което има опитни люде. Такива можеш да намериш в някое от регионалните на БНТ, това на някоя кабеларка или пък в някоя фирма за видеообработка - има и фотостудия, които правят и видеообработка. Важното е да събереш сведения за способностите на този, на който смяташ да си дадеш касетата...
От Самоков съм но не е проблем да занеса диска и до София.Моля пишете ми към коя фирма да се обърна.