Здравейте лаптопа ми е с 4 GB RAM но ми намира 3,2 GB RAM понеже е 32 битов windows.
Разбрах че имало някаква програмка с която може да се направи така че да разпознава РАМта като 4 GB?
Здравейте лаптопа ми е с 4 GB RAM но ми намира 3,2 GB RAM понеже е 32 битов windows.
Разбрах че имало някаква програмка с която може да се направи така че да разпознава РАМта като 4 GB?
няма
windows 7 може да ВИЖДА 4-те гиги, но не ги ПОЛЗВА !
С малка подробност - Vista x86 също ги ВИЖДА, но отново - не използва. 3.25 GB. Всякакви трикове и "магии" съм използвал, дори и от файлове от Windows Server 2008 - не става. Така че без излишно мъчене - x64 Windows е решението за ползване на над 3.25 GB.
Как да го разбираме това тогава???
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...8VS.85%29.aspx
Ами например така:Първоначално публикувано от BerkStock
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=36820.0
Съжалявам, но не съм съвсем в час с тази материя - въобще не схванах връзката между написаното на линка, който аз дадох (а именно - че с изключение на Starter дистрибуциите, 32-битовите Windows Vista и 7 оперират нормално с до 4 GB RAM) и този, който ти даде...
Може ли малко обяснения по-като за малоумни?![]()
Ами представи си Карнобатската телефонна централа от соца с релета по технология от 20-те, с 4-разрядна механика, демек телефонните номера могат да са от 0000 до 9999, ама тези започващи с цифра над 5 нагоре примерно запазим за МВР, БКП, ДКМС там и пичка им майчина, както остава за жителите на града? Половината от всички 10000 комбинации. Единствения начин да изпозлваш всички номера е да раздуеш администрацията повече от самия градТака e и при 32-ките windows, 2gb за системата, 2 за програмите.
Честно казано слабо ме интересува дали и колко точно РАМ "разпознава" XP 32... и без това намирам за абсурден начина, по който се задава въпросът "32 или 64 битова ОС" - ами качи си първо нещо 64-битово, пък ако не ти хареса колко гълта, какви драйвери няма или нещо друго, той XP SP3 няма да избяга!
При едни компютри, в зависимост от конфигурацията ( BIOS + Windows + чаркалаци ) разпознава 2.8 GB, в други 3, трети - 3.2, четвърти - 3.25. ~400 MB разлика общо взето.
Но реално, на който и Windows искаш да си, за да разпознава и да използваш РЕАЛНО 4 GB, Windows Release-а, който сваляш, отзад непременно трябва да присъства x64. Т'ва е.
Абсолютно правилноПървоначално публикувано от SHERIFA
Даже win7 х86 познава 4-те GB , но реално оперира с 3
Както се казва това е максимума на 32Bit OS
Win 98 виждаше 2Gb ( някой с пачовете ) но реално повече от 512MB не ползваше.
При 32 битовият Windows се разпознава 4ГБ памет което включва - РАМ+ВИДЕО+КЕШ така че ако ти е 1ГБ видеото ще хване 3 рам и т.н.
Е, на мен ми е 512 MB VRAM-а и пак си хваща точно 3327 MB.
аз за такова нещо не съм чувал...Първоначално публикувано от glarus