Kak се разпознава Mhz на паметта?
Питането ми е следното: Как може да се разпознае една банка памет DDR дали е 266, 333 или 400Mhz като се абстрахирате от това какво пише на етикетчето дето го залепват и при невъзможност да се пусне шината на повече от 150Mhz заради процерсора(Palomino 1800+)?
10x
Ами просто трябва да си купиш маркова памет, че да си сигурен, че купуваш това, дето го пише на етикета, че дори и повече [;)]
E тя е маркова, Samsung е се пак ама пак мисля че не може да е сигурен човек, сега ще пробвам в сайтовете за Samsung памети дали няма някакви спецификации
Те си имат PartNo по който можеш да ги търсиш в сайта на Samsung. Странно защо обаче аз колкото пъти съм търсил не съм намирал нищо. Извод: има някъде гаражно производство в Тайван
Дали няма софтуер, който да ти казва това...виждал съм такова нещо но не знам дали като разпознава SDRAM ще разпознава и DDR
Abe Sandrata njama li da svarshi rabota - za toja identifikazionen nomer ide rech??? Imashe maj neshto deto varvi pod chist DOS, ama ne sam mnogo siguren [xx(]
.
Абе това със Сандрата и аз си го мислих ама май нищо не показва мамицата й
na men mi go pokazva pri boot...sled testa na pametta v nachaloto otstrani mi pishe DDR 2700...ako iskate moge da probvate i s AIDA32[:D]...shega, shega ama pri vas moge da ne pokage tolkova skapani otchitania kolkoto pri men
ima edna programka c'tSPD koqto 4ete kakvo ima v SPD 4ipa i dava podrobna informaciq oba4e e samo za SDR pamet i ot dosta vreme ne e updatevana
ina4e sam q probval programata na edna VIKING 128mb sdr i naistina se okaza VIKING [:)]
oba4e za DDR pamet ne sam 4uval za takav software
Абе аз пробвах вчера с въпросния партиден номер на чиповете в сайта на Samsung и се оказа че наистина си е DDR400, ама дет се вика и това не е пълна гаранция, защото нищо не пречи на производителя да турне какъвто си ще номер за заблуда. А тази програмка дето казваш че четяла самия чип звучи доста добре ама да ставаше и за DDR-а[^]
janko, тая параноя дето те тресе не е на хубаво [;)]. ами ако програмката вземе, че се окаже, че лъже? [:D]
Хе хе, аз ко да кажа, като по на Самсунг номерата, мойта излезе ДДР266 - 128 МБ, а пък я купих като 256МБ ДДР333.
Ама единствения начин да разбереш е като си изгъзиш компютъра. Мойта тръгна на 420 Мхз!!! Ами ко повече мога да искам [:D]
majna, horata sa ti go napisali - otkljuchvash CTU-to i isdupvash jako FSB-to - ako stane - dobre, ako ne stane mojesh da mi go podarish [:p]
... Samsung-a [:D][:D][:D]
.
janko zashto tolkova mnogo se samniavash che ne sa ti prodali DDR400 ili prosto si si paranoik?Zashto tolkova mnogo se samniavash?
Баси човек да не попита нещо ще изкарат че сестра му е курва, а той нямал сестра[:D]