Как се настройва мрежата на Геовижън....
Здравейте всички, имам платка Геовижън GV800 и е монтирана на система за видеонаблюдение ....всичко работи нормално, но системата има опция да гледам онлайн през интернет, но не знам как да настроя самата система....компа е свързан към рутер с кабел, който от своя страна е свързан към интернета......Не ми става ясно по кое ІР да търся и как да настроя уеб сървъра...Моля ако някой знае как за помощ.....
Re:Как се настройва мрежата на Геовижън....
На рутера трябва да редиректнеш определени портове към компютъра. Кои - не знам точно, прочети си в упътването на софтуера...
Благодаря за бързия отговор, това съм го направил ,но не ми става ясно какво да напиша в браузера на друго РС (какъв адрес) за да мога да се вържа към системата ми ...има и опция за наблюдение и през телефон ,имам уин телефон и там не мога да разбера как да намеря самата система .....
Имаш ли реален IP адрес на рутера? Напиши него. /Самият компютър предполагам е с друго IP от вътрешна мрежа, дадено му от рутера, но с редиректването на портовете взимаш външното IP на рутера./ Ако нямаш... как да стане.
Как да разбера дали имам реално ІР на рутера .....
http://www.whatismyip.com/, тук и после го пишеш да видиш дали ще стигнеш до рутера или нещо друго...
едит: този сайт показва какъв е адреса ти от гледна точка на света :) може да е нещо тотално различно от твоя страна :)
От РС зад рутера пише в браузър showmyip.com или whatismyip.com.
След това с tracert /traceroute под Linux/ виждаш на кое място е този адрес - ако е на първо - рутерът ти е с публичен адрес. Ако е по-надолу - рутерът ти е с частен адрес.
P.S. Не мога да се сдържа и ще отбележа, че в България обикновено под "реален" се разбира "публичен" или "глобален".
Но няма нереален адрес. Всеки адрес, бил той частен или публичен, назначен на даден интерфейс, РЕАЛНО работи и РЕАЛНО отговаря на ping и др. под.
Благодаря на всички отзовали се , ще пробвам всичко и пак ще питам ....дано се получи нещо...
Е не стана ....ползвах съвета на smurfa и се появи един адрес, когато го набрах попаднах на страница на mikrotik routeros 4.9 configuration page...но това не е моя рутер ....
За адресите попитай доставчика си. След това ще настроим рутера.:)