Привет на компанията!
Почти съм сигурен, че темата е коментирана, вероятно нееднократно, но след известно търсене във форума, както и допитване до чичко ви Гугъл, накрая се предадох, та реших да си попитам, че е по-лесно.
Накратко, никога не съм сглобявал интелска машина, а сега това ми се наложи. Компонентите на въпросния съберичарк, който евентуално ще търпи ъпгрейд, са следните:
MB: GA-945GCM-S2C
CPU: Celeron D 331, SL8H7
RAM: Тук вече идват затрудненията.
Както виждате, дъното поддържа 1333 (евентуално)/1066/800/533 MHz FSB, а процесорът е с честота 533 MHz FSB, като след време ще бъде заменен с нещо по-добро. Според ръководството на дънната платка: Use of a 1066/800 MHz FSB CPU is required if you wish to install DDR2 667 MHz memory. Или казано на български: Ако искате да използвате DDR2 памет с честота 667 MHz, е нужно да имате процесор с честота 1066/800 MHz FSB. Тук вече идва и същността на питането ми, а именно каква памет (бюджетна, 1-2 гигабайта) да бъде закупена, която да подхожда на сегашната конфигурация (Celeron D 331/533 MHz), но също така да може да се използва и при последващ ъпгрейд на процесора? В момента на пазара са актуални както 533, така и 667, а също и 800 и 1066 MHz-ови памети. Накратко, има ли вариант, и ако да, то с кой тип памет ще мога да си подкарам както Селерона, така и да речем Core™ 2 Duo E6600(2.40GHz,4MB) 1066 MHz FSB?
Благодаря за разбирането, ако нарушавам някое от правилата на форума.