Къде може да се намери алуминиево или медно блокче като за водно охлаждане?
Може ли някой да каже откъде може да се намери алуминиево или медно блокче като за водно охлаждане ?
Re:Къде може да се намери алуминиево или медно блокче като за водно охлаждане?
еми купуват се, не са много скъпи.
Ако искаш да си го правиш сам, знай че вътре преходът не трябва да е прав, ами под форма на зиг заг
Мерси за отговора! А откъде по-точно се купуват? Някой ми каза в хладилни сервизи да питам...
Какво имаш предвид под - вътре преходът да е на зиг заг? Гледах най-разнообразни схеми как може да се издълбае блокчето от най-грубовати правени с бормашина до произведения на изкуството правени на фреза.
Готино :) Това фабрично ли е или ти си си го правил?
А някаква идея от къде мога да намеря блокче?
Цитат:
Първоначално публикувано от SET_time
Готино :) Това фабрично ли е или ти си си го правил?
не, не съм аз, намерих го в един сайт, правено е от някои си, с фреза.
Има и друг по прост начин, да се направи голям отвор вътре, но в случая водата не преминава равномерно.
http://www.jackypc.com/index2.php3?rub=articles&num=240
Не, не продават блокчета само готови неща :) Иначе има доста голямо разнообразие от компоненти виждам. Моята идея е да направя самоделка.
Цитат:
Има и друг по прост начин, да се направи голям отвор вътре, но в случая водата не преминава равномерно.
Всъщност ако влиза от едната страна и излиза от срещуположната даже да е просто една голяма, квадратна дупка пак ще охлажда добре, май.
Това с най-долния вариант - медна пластина и корпус от пластмаса е интересно решение.
Не, няма да охлажда добре.
Идеята е да има максимално голяма допирна площ с водата, за да се получи добър процес на топлоотдаване. Това се получава чрез тези зигзагообразни канали - увеличава се площа на топлообмен.