Резултати от 1 до 9 от общо 9

Стържене на хардиск

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Стържене на хардиск

Здравейте,

наскоро засякох мнение в един форум за стърженето при хард дисковете как било сигнал че нещо е напът да се скапе. При мен от както се помня с компютър винаги ги е имало това стържене незвисимо от марката и размера (до сега хард не ми се е скапвал, не дай се Боже). Та исках да се подсигуря и да попитам защото сега съм с двумесечен WD Cavalier Black и той започна да издава звуци...

От какво се получава това стържене (когато рови да данни) и какво може да се направи за да се помогне на гокото хардче.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Стържене на хардиск

разликата м/у шум от вибрации по време на работа и стържене на глава върху плоча (най-тежкия случай) е като между "брррр" и "дззззз"

надявам се да съм бил полезен

4. Member
    Тук е от
    Feb 2006

АХАХАХАХАХА...ясно... Има ли начин да проверя дали е дззззз на не бррррр предварително? Шума се появи скоро, пък не съм го разглобявал, даже му затегнах болчетата скоро.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Smurfa
    АХАХАХАХАХА...ясно... Има ли начин да проверя дали е дззззз на не бррррр предварително? Шума се появи скоро, пък не съм го разглобявал, даже му затегнах болчетата скоро.
    То пък оставаше и да си го разглобявал.
    Направи му един тест с програма за диагностика от производителя. Пусни един HD Tune, виж как е SMART статуса.

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

е той застърже ли по диска как мислите, какъв ще е резултата? Според мен дисковете му ще заприличат на грамофонна плоча

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

За всеки случай , смени и молекса за захранването на диска.

8.  

9. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Хвърли едно око на симптомите, описани тук - предполагам, че ще се ориентираш дали "стърженето" при теб е нормално.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Под разглобяване имах предвид да съм го местил из кутията. От горния линк нито един от звуците не прилича или поне тия са супер страшни/силни за да преценя дали е нещо подобно. Ще си поиграя още малко да видим какво ще излезе.

11. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

След като горните звуци ти се струват страшни, най-вероятно диска си е наред. Можеш да му направиш една диагностика с инструментите от производителя (внимавай да не си изгубиш информацията) - за всеки случай.
    Разгледай и SilentDrive - служи за настройка на Automatic acoustics-management, но не работи при всички дискове.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам Хардиск
    От disgorche във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 14-02-13, 13:40
  2. Леко стържене от вътрешното тяло на 15ДКЕ
    От a_andreew във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 08:31
  3. Хладилник Liebherr CT-2051 - шум и стържене
    От vitoshabg във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 13
    Последно: 05-08-10, 21:50
  4. Отговори: 0
    Последно: 09-06-10, 17:57
  5. Отговори: 3
    Последно: 26-04-07, 14:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе