Здравейте,

от 2 години имам външен хард диск Maxtor 1TB свързан през USB и не е имал никакъв проблем. Наскоро смених компютъра при което новата антивирусна мисля поиска скан на външния хард. След скан-а някои от файловете(снимки и филми) не искаха да се отварят. След като си ги посъбрах от вътрешния хард на стария комп(второ копие за всеки случай) дадох формат на външния хард от новоинсталирания компютър...но не quick format. При което го форматира доста време. Накрая след формата ми изписа, че хард диска е с 10GB памет...Дадох му quick format и оттогава се държи странно: При включване на компютъра(външния хард е постоянно включен през USB-то) показва, че хард диска има total size 16GB. Като изключа външния хард от компютъра и от неговото си захранване, без да изключвам самия компютър при включване отново на харда показва, че има total size 811GB което е по-приемливо. И така всеки път при старт на компютъра...
Другото, което ми направи впечатление е, че 16 и 811GB-овите(така да ги нареча два отделни харда) си пазят това което си е записано на тях, в зависимост кога е било записано при по-горе упоменатите условя и размери на диска, които разпознава.
Направо си се държи като с раздвоение на личността
Не мога да разбера защо при включване на компа разпознава 16GB, а при включване само на харда разпознава 811GB!?
Да не е нещо стартово на Windows-a? Само да вметна, че не съм много навътре в компютърните технологии и ако може да обясните като за начинаещ.
Много ще съм благодарен ако някой се отзове на помощ.