-
Мнение за лаптоп
Моля дайте мнение за този хубавец! http://laptop.bg/laptops-dell-XPS_L5...501x_DELL00689
Не съм специалист в тази област и ето какво мисля (и питам):
1. Рам - 6 или 8 гиги? Доколкото знам, на лаптопите паметта не е двуканална, така че, 2x4GB само ще увеличи обема, без да се отрази на бързодействието. Или се лъжа?
2. HDD на 7200 оборота - проблем ли е за лаптоп?
3. Видео Nvidia - май имаше някакви ядове с комбинацията laptop-Nvidia!? Или това вече е минало?
-
Re:Мнение за лаптоп
Този "хубавец" не си струва парите...варианта с 8гиги може да е и по-бавен....тази простотия пък...1920х1080 на 15 инчов дисплей ще ти иска едни хубави часовникарски очила за гледане на надписи и икони..това е резолюция за 17 или най-добре 18.4 инчов..7200 е ок, но това ще си дава своя данък към температурата вътре в лаптопа и в комбинация с енвидията ( особенно ако е спестено от охлаждането ) може да ти се случи да хвърлиш дъното до 6 месеца. При тези пари 2300лв и желание да е от класата на Dell се отива към Alienware гамата, където нещата са изпипани.
-
Добра машина на висока, но относително разумна цена.
Tommorow... за ALIENWARE ще се наложи да удвоиш цената, не ги сравнявай...
Според мен обаче, има леко несъответсвие в характеристиките - прекалено висока резолюция за тази видеокарта.
По въпросите:
1. 6 са ти предостатъчни
2. 7200 е по-добрия вариант.
3. Проблеми с nVidia няма, но... този ускорител ми идва леко бавен за лаптоп с подобна резолюция. По спомени, 420 е като производителност под 5650, даже под 4650. Което означава да забравиш за съвременни игри в нативна резолюция.
Като цяло не е лоша машинката, предполагам, че може да се намери по-оптимално решение за тези пари, но... то пък не е и редно винаги да се опитваш да изтискаш максималното.
Ако ти е легнала на сърцето... взимай.
-
Машини с такава резолюция не се вземат за игри. Видеото е достатъчно за всичко без тежки игри. Не случайно иконите на Windows 7 са достатъчно големи. Проблеми с отлепването на тази видео карта няма да има освен ако не спре вентилатора или лаптопа не се ползва в силно замърсени помещения или върху губер, или някоя друга текстилна повърхност.
-
Точно за L501X се разпортува навсякъде работна нормална температура на GPU-то 75-80 градуса при идъл и 96+ градуса при геймване, това рано или късно ще си свърши своето. И това според всички експлоатационни правила ( без губери, покривки и т.н )
@Крис - "Извънземните" не са толкова страшни ценово....в САЩ :) Виж тук малкото които са ги внесли режат глави.
-
Да и като сметнеш доставка, мито, ДДС, и липса на гаранция ще ти излезе през носа. Цената в България(не само на Елиънуер, а на повечето компютърна техника) е съвсем нормална, каквато е и в ЕС, даже в някои случаи и леко по-ниска, и изобщо сравняването на цените Европа vs. САЩ e неуместно. А дали е добър лаптопа - ами зависи за какво ще се ползва машината.
-
Нещо не си в час. Аз съм гражданин на света и мога да купувам от където си искам и от където ми е по-изгодно.
При всяко едно положение покупка от САЩ е по на сметка със всичките му такси и вносни мита, ддс и транспорт. Alienware не е "повечето комп техника". Както и да погледнеш например на това "безкрайно изгодно" предложение:
http://www.intelinet.bg/shopping/product.php?p=2135
без да задълбавам...със сходни параметри ще звучи поне 2200-2500+ лв по надолу със всичко платено.
най-голямата ръчка в калкулатора
http://www.alienware.com/Landings/laptops.aspx
( разбирай избор на най-високите параметри без SSD дискове ) звучи ценово така:
PROCESSOR Intel® Core™ i7 2820QM 2.3GHz (3.4GHz Turbo Mode, 8MB Cache) edit
OPERATING SYSTEM Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit edit
MEMORY 16GB Dual Channel DDR3 at 1333MHz (4DIMMS) edit
VIDEO CARD 1.5GB GDDR5 Nvidia GeForce GTX 460M edit
HARD DRIVE 1.5TB Raid 0 (2x 750GB 7,200RPM) edit
LCD PANEL 17.3-inch WideFHD 1920x1080 120Hz WLED w/ NVIDIA 3D Vision Bundle edit
WIRELESS CARD Intel® Advanced N + WiMAX 6250 a/g/n 2x2 MIMO Technology edit
SYSTEM COLOR Alienware M17x, Soft Touch Nebula Red edit
Slot-Loading Dual Layer Blu-ray Reader (BR-ROM, DVD+-RW, CD-RW)
2908 долорес - 4,158лв + 5% (207) + 20% (873) = 5,238лв
Та...в кое е спора???!!!