-
ВЪпрос за Рутери
Здравейте знаетели дали може да се вържат два рутера смисал имам един рутер Д-линк ДИр100 през който си минава нета и го разпределя към 2 настолни компа, но сега ми подариха два рутера ASUS WL 320 ge. Та можели от първия рутер да пусна кабел към втория който е само Wireless няма други портове за връзка, за да мога да си ползвам wireless интернет на лаптопа.
И още един въпрос : тези рутери ASUS wl 320 ge добри ли са.
-
Re:ВЪпрос за Рутери
asus рутер не бих ползвал(освен ако не ми го подарят :)
-
Re:ВЪпрос за Рутери
ами те са му ги подарили на човека :) аз бих ги ползвал - асусите бяха в основата на написването на openwrt-тата много народ си ги ползваше и беше щастлив.
на въпроса - защо да не можеш - връзваш ги с жица и се закачаш към втория рутер - уифи-то и лан-а са бриджнати - няма да трябва да правиш други настройки освен да зададеш име на безжичната мрежа и канал, евентуално когато подкараш всичко и парола.
първият рутер ще ти раздаде ип настройки. би трябвало всичко да тръгне от раз. само 1 лан кабел ти трябва.
сега гледам тоя асус с една дупка за уан/лан само - може да трябва да промениш ип адреса на вътрешната му мрежа -за да е различен с този на съществуващата ти в момента такава.