Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17
Like Tree1Одобрявам

Компютъра ми от три дена все "спира" не дава картина/сигнал?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Компютъра ми от три дена все "спира" не дава картина/сигнал?

Здравейте. Компютъра ми работи нон-стоп. От три поредни дни обаче спира ли, заспива ли и аз не знам какво, защото си му светят всички индикатори вътре и вън, а настройките за заспиване и хибернация са изключени напълно! Това е когато се прибера след обед удома! На HDMI входа на ТВ който ми е дисплей, няма картина и пише че няма сигнал. Сменях го, вадих го нищо! Кабела е 2.1 високоскоростен, 3м, 45лв С мишката нищо. Извинете Моля, зле съм технически!!! Рестартирах компа от малкото копче отпред, всеки път. Не знам как се казва технически то! И ако някой помогне ще трябва да е по-простичко и подробно описано като за прост човек! Четох из нета, но все за изключен компютър. Моят не е загрял, дори студен. Скоро му сменяха вентилаторите, няма шум, а и дисковете!

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от skaiuokar; 16-09-25 в 22:01.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Компютъра ми от три дена все "спира" не дава картина/сигнал?

Настрой и бутона на захранването, да не прави нищо. Като долния за заспиването. Че може да дава утечка понякога, без да е натиснат.

В полето за търсене долу напиши control panel и го отвори. Там дай на големи икони. После виж в Power Options дали няма настройка за заспиване и изключване на компютъра.
    С какъв процесор си?

Ама ти си джедай! Мини му с ръката отпред и кажи - не се изключвай.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Благодаря за отговора Rumb@ta. Снимката на компа е преди да го рестартирам. Всичко му свети. Червената лампичка в дясно мига. А защо няма сигнал на екрана на телевизора ми това не ми е ясно. А като няма картина как да се ровя че да разбера? Това е за първи път от мисля седем години вече! Днес обаче си бе добре. Ето данни за компа

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

По HDMI ли е свързан телевизора? Чел съм за такива проблеми, ако компютъра и телевизора не са включени в един и същ разклонител.
    И аз съм с Райзен процесор и съм забелязъл в контрол панела на Пауър Опшънс, да ми сменя режимите на работа без моя намеса. А тези режими всеки си има различни настройки за икономия и гасене на дисплея.

Също пробвай нарочно ръчно да избереш правилния вход за PC когато не ти светва екрана. Може някоя настройка на телевизора да не е включена.
    Също при такива проблеми е добре да рестартираш софтуера на телевизора или да го изключиш от щепсела за 5 минути. Някой път се запаметяват бъгове и трябва да се прави от време на време. Като при телефоните.
    Същото важи и за компютъра. Рестартирвай го един път седмично че почва да прави проблеми и той с Уин 11.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

смени си видео картата, тая е архаична и може и от там да ти гаси компа

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Имам същият казус, но се случва рядко, 100% е от видеокартата или комуникацията на борда с нея, но не съм се занимавал, тъй като е на един рестарт за 10сек.
    Влез в настройките на картата и виж дали има някакви опции за захранването.

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ако компютъра и ТВ са захранени с три проводни щепсели и са в различни токови кръгове, става интересно. Разликата между двата потенциала трябва да я изравни по HDMI кабела, а това не е добре. Може да доведе до бъгове в работата на двете устройства.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Благодаря Ви за отговорите отново. Живи и Здрави!!! Като се гледам наистина каво по джедайски съм писал за днешно време... но бе малко преди мач на любим отбор. Не че разбирам нещо от бъещето де Просто най-любимият ми филм! От един контакт в един разклонител тройка с допълнение към него тройка са ТВ и компа че и саундбар, буфера му, рутер и eon smart box. От контакта зареждам и други устройства и то по две! Объркал съм горе HDMI кабела че е 2.1 Такъв е на саундбар системата и е си е в HDMI ARC 2 който е и 2.1 и написано да е там. И тя понякога уж включва, но няма звук и иска да я изключа и после включа и тогава тръгва звукът! Компа е на HDMI 3 с високоскоростен UHD 2.0!!! EON е на 1 пак с такъв. Вчера и днес е доре. Ако има значение! На 16.09.25 го оставих на вход компютър, но на 17 отвори на ТВ! На 17.09.25 го оставих пак на компютър, а на 18 отвори пак на компютър. Така е кръстен HDMI 3 където е включен компа! Като имам проблем пак, ще пробвам Вашите препоръки Rumb@ta , Slusatel ,Rakeem Отново Живи и Здрави и Всички около Вас!!! Добре че има Добри Хора да траят и помагат на шматки като мен!!!

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз залагам на "чудото" от кабеларката за причиняване на проблеми - редовно шашкат умните тв и нЕкоя функция не работи коректно. Рестарт с изключване от кантакта обикновено решава проблема, а може да се пробва и с друг HDMI кабел (ако се ползва тоя от комплекта на кабеларското СТБ също е гаранция за проблеми).

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За начало вземи си купи свестен разклонител за минимум 6 или най-добре повече гнезда.
    Със защита, ключ и директно включен само той в стенния контакт.
    И махни тези пирамидални разклонители за левче.
    В цялата стая само един стенен контакт ли има?
    Зареждането на джаджите го прави от друго място.

13. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ааа, направил си голяма грешка. Значи HDMI кабела на компютъра го включи във входа на Саунбара и от изхода на саунбара в ARC входа на телевизора. Така не би трябвало да имаш проблеми. Но саундбара ще ти е включен, заедно с ПЦ и ТВ, когато ги държиш будни.

А на EON бокса, от настройките за HDMI го направи да не буди телевизора. Ръчно ще превключваш входа, когато искаш да гледаш телевизия.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Днес 19.09.25 в 17.40мин като се прибрах, бе вече напълно изключил! Може да е заради спиране на тока. Има ВИК ремонти около нас. Имам още три контактаGena_bs и Благодаря! В единият са двете колонки на саундбара, а в другият е диспенсъра! От тук знам, а мисля и че с този проблем открих сайта Ви, че където има включен ел.уред не трябва да има ТВ или компютър за да не изгорят!!! Така бе с първият ми ТВ с плосък екран на който премигваше картината, защото бе с конвектора включен. От тук разбрах и ги разделих след като проследих, кой контакт за кой бушон е и спря. Та само на този може според мен де, който съм зле технически!!! Третият точно заради техническите ми познания и друг в спалнята не работят. Е по-скоро бе злополка с къси жици. На този който се преплетоха е здрав??? Но той е в бокса! Разклонителят е бакилитов 15лв Интересно ми е как две години си кара и хоп така изведнъж, проблем. Преместих се в нова/стара гарсониера! А преди пак всичко бе накуп включено и не е имало проблем пет години с настолния и още не помня колко с лап топи преди тези пет!!! Slusatel ми е писал че видео картата ми е архаична! В началото на годината пък му бе изчезнал звукът че и иконата. Отиде на майстор за цялостен оглед и почистване като исках и повече памет за да има къде да качвам филми! Взех го с Уиндоус 11, нова ssd била вече пред фалит/обадиха ми се преди да ги сложат/ а звуковата си била на ред и всичко е ок! Защо не споменаха видео картата след като е архаична и тя? Ако трябва да го нося за смяна! Гледам филми онлайн, тегля, качвам филми, слушам музика онлайн от Тубата, и чат пат спорт онлайн! Игрите не са тежки! Препоръчвайте качествени с много гнезда разклонители и 3м кабели най малко! Но всичко ще е пак в едно , няма как! Зареждането може да се отдели само! Rumb@ta ще пробвам и твоите препоръки и дано стане. Имам наистина два HDMI порта на саундбара. Не съм гледал кой какъв е. Включих в единият и тръгна. Спирането на компа е със сигурност от спиране на тока! Сега като пуснах EON и даде eror. Така е и друг път!!!
    Този пост е редактиран от skaiuokar; 19-09-25 в 21:40.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

няколко предположения от мен :
    11-ката с някой упдейт е оцапала всичко. винаги шинфоус 11 е виновен. power managment-a, огледай драйвери. винаги сменя драйвери - при мен е на синаптек на тъчбара настройките на мишката чезнат след упдейт.
    биос-а има настройки за ел потреблението и какво да се случва с компа ако спре тока. огледай.
    захранването ако е старо, или дъно - ако е бачкал нон стоп 7 години... повечето машини тикат по 5 години по 8 часа в някой офис.
    махай видеото и давай с вграденото ако има цпуто.
    това са моите 5 строинки.

17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

И аз съм със саундбар на Самсунг и ти го казвам от опит. Само че вместо ПЦ съм включил смарт боксче.
    Виж тази картинка на саундбара ти.

В HDMI3 включваш кабела, който отива към телевизора и по точно в ARC HDMI порт.
    И компютъра го включваш в един от HDMI портовете с номер 4.
    Това е правилния начин.

Аз никъде не видях информация за видео картата. Как решихте, че е архаична.. Сложи си последните видео драйвери от сайта на производителя и рестартирай компа.

ЕОН бокса за сега го изключи от кабела. Ако всичко е наред, ще го включиш към другия свободен порт 4 на саунбара. Но ще трябва да превключваш от дистанционното на саунбара входовете, дали ПЦ или ЕОН.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Аз залагам на проблем със захранващия блок или прекъсване на захранването.
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. SONY KDL-32WD757 Недостъпно "Режим картина"
    От stefan_p във форум Sony телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 14-05-21, 10:33
  2. 42LE5500 "няма сигнал" и не намира канали
    От TATI във форум LG телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 20-09-15, 16:43
  3. Отговори: 2
    Последно: 27-05-14, 23:07
  4. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  5. "Метро" спира продажбите на частни лица
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 24
    Последно: 27-11-06, 18:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе