Re:Два от харддисковете взеха да спират от време на време
Харда е в гаранция, но ми се ще да прехвърля важната информация преди да го занеса. Чудя се ако намеря платка от същия модел дали няма да се оправи, колкото да прехвърля данните.
Какво представлява това live cd за linux? Днес мъчих с Hiren boot cd, но нищо не стана.
Цитат:
Първоначално публикувано от giorgo
Харда е в гаранция, но ми се ще да прехвърля важната информация преди да го занеса. Чудя се ако намеря платка от същия модел дали няма да се оправи, колкото да прехвърля данните.
Какво представлява това live cd за linux? Днес мъчих с Hiren boot cd, но нищо не стана.
то като е в гаранция,кой дявол те накара да му ъпдейтваш фирмуера,не съм сигурен че платка ще спаси положението,и да не мислиш че тези от сервизите,трева пасат и няма да разберат ако е пипан фирмуера и още повече ако е слагана друга платка,за второто е лесно разбираемо,и според мене в този случай,гаранцията няма да ти се признае,въпреки че и за фирмуер не знам как седят нещата с гаранцията.
Live cd e линукс дистрибуция,която не се инсталира а зарежда от оптичното устройство,може да заредиш една такава дистрибуция и да се пробваш да прехвърлиш инфото на друг носител.
Харда ти е умрял,така че каквото и да го мъчиш,най вероятно няма да можеш да го спасиш,само се моли да ти признаят гаранцията.
Re:Два от харддисковете взеха да спират от в
Цитат:
Първоначално публикувано от nen4oo
то като е в гаранция,кой дявол те накара да му ъпдейтваш фирмуера,не съм сигурен че платка ще спаси положението,и да не мислиш че тези от сервизите,трева пасат и няма да разберат ако е пипан фирмуера и още повече ако е слагана друга платка,за второто е лесно разбираемо,и според мене в този случай,гаранцията няма да ти се признае,въпреки че и за фирмуер не знам как седят нещата с гаранцията.
Live cd e линукс дистрибуция,която не се инсталира а зарежда от оптичното устройство,може да заредиш една такава дистрибуция и да се пробваш да прехвърлиш инфото на друг носител.
Харда ти е умрял,така че каквото и да го мъчиш,най вероятно няма да можеш да го спасиш,само се моли да ти признаят гаранцията.
1.Никъде в гаранцията не пише че е забранено да се обновява firmware.
2.От Seagate сами призоваха всички да направят критичния ъпдейт на firmware на изброените серии.
3.От Seagate ми признаха гаранция на хард със свалена електроника и ми върнаха нов.
4.Като ще правиш забележка - поне да е основателна.
Съгласен съм с теб че електроника не би оправила проблема.
giorgo - прати ми харда да ти го оправя . Не искам пари за това , просто помагам.
@Mr.TECHNO +1
На коледа стават чудеса :Drinks:
да захранването е, за смяна.
До като е време си смени захранването, за да не плачеш, за останалите дискове по същия начин.
Възможно ли е целият проблем да е от пикове/пропадания в напрежението на ел. мрежата.
п.п. присъствал съм в една градска болница, как лекарка обикаляше целият етаж и молеше колеги да си изключат радиаторите и духалките, за да и "запали" /започне да работи нормално/ ехографа.
Всичко е възможно... В днешно време без UPS си е самоубийство... Особено през зимния период...