Iztyrwan HDD - moje li da se oprawi?
Znachi, nishto ne stana i s PowerMax (diagnostichnata programa na Maxtor), dawa greshki pri inicializiraneto na diska i izobshto ne moje da pochne wajnite testowe... Interenoto be che programata nameri diska nishto che BIOS-a ne go e detectnal...
Mai shte si naprawq kefa da go otworq, bez razbira se da imam nqkakwa nadejda az da go oprawq... nqkoi ako mu trqbwa elektronika tochno ot takyf hard, shte mu q izpratq, ot dobra volq... :)
zna4i az prodylzavam temata za iztyrvanija disk
stava vypros za edin samsung
pri podavane na zahranvane se razvyrta i kogato zapo4va procesa na inicializacija i pozicionirane na glavite diska spira da se vyrti.
javno glavite nemogat da namerjat pyte4kata na diska s kojato se priklu4va inicializacijata mu, syotvetno BIOS-a otkazva da go detectne poneze ne se vyrti
ta vyprosa mi e ima li programam podobna na tazi na maxtor kojato otkriva diska hori toi da ne e detectnat v BIOS-a.
ili drug variant za diagnostiga na diska
na saita na samsung ima razni tools-ove no vsi4kite rabotjat javno na nivo bios i ne otkrivat HDD-to :((
sega wyprosa e, ot kyde da si wzema otwerka zwezda, pone edinstweniq mi kef koito mi ostana e da go otworq i da go pochowyrkam malko...