Значи ето за какво става дума: взех си скоро SoundBlasterLive 5.1 OEM (т.е. само в пликче с диск с драйвери). Да, ама драйверите от диска не бяха WHQL сертифицирани, и освен това правеха проблеми при инсталацията (липсващи DLL). Изтеглих си други WHQL драйвери, но сега пък с тях мога да избирам само до 4 колонки, няма 5.1. Всичко това при WinXP. Не съм пробвал с друг. Да знаете на какво се дължи това? Друго, което искам да ви питам, е къде се включват тези шест колонки? Има само два изхода за front и за rear колонки. Не би ли трябвало да мога да включа 6 отделни колонки? Също така да ми препоръчате свестни драйвери за ХР, че всичките търсения досега ме водят все до едни и същи пакети, а ми писна да тегля по 50 - 100 МБ.
Втори въпрос: до две седмици ще си взема твърд диск и засега съм се спрял на Seagate Baracuda IV - 80 ГБ. Някакви други предложения? Интересува ме основно надежността, не толкова бързината. От коя фирма да си купя диска, за да нямам проблеми и да си спазват гаранцията? Чел съм темите във форума за дисковете, ама все пак се съмнявам дали изборът ми е правилен. Мерси за отговорите.