Накратко - избирам си машина, която да ползвам за работа с графичен софтуер и CAD
Монитора е ясен - 23" IPS на Dell или LG (клоня към DELL), въпреки че бих могъл да направя комромис и с някой TN
Клавиатура и мишка си имам.
Бюджета е 1400-1450 лв.
Вариант 1:
Настолната конфигурация, на която съм се спрял е i5 2400, дъно ASROCK Z68 pro3-m, 8гб рам, захранване Fortron HEXA 500w
и без претенции към кутия, оптично у-во и хард диск (при тия цени...) - идва около 1000 лв.
Вариант 2:
Лаптопа - HP ProBook 4530s с i5 и 8 гб. рам, евентуално или с вграденото видео или с Ati - някъде между 1000 - 1100 лв. и 1 година гаранция (доста малко)
Съществува и вариант за Asus K53 с и7 процесор за около 1250 лв., но тогава ще трябва монитора да е по-евтин. (2 години гаранция)
Колебанието ми идва от факта, че цените на лаптоп и настолен комп
тър със сходни параметри се доближават доста значително, а мобилността и възможността за продължителна автономна работа (поне докато му е жива батерията) на лаптопа, дават предимство.
Настолното PC ще е по-лесно за ъпгрейд и ремонтите по него ще са по-евтини.
Игри няма да се играят, но може понякога да се налага рендиране на къщи и интериори.
Помагайте, защото съм доста объркан. Последните 2 години бачкам само на лаптоп, което не е никак удобно откъм ергономия, но мобилността и компактността си е голям + Освен това с един външен монитор и мишка и клавиатура, лаптопа става настолно PC , а настолното не мога да го сложа е раницата ако се наложи (не че ми се налага де)
И така. Въпроса ми е : Ще успее ли един лаптоп за 1000-1200 лв. да замести настолна машина и какво пропускам, ако избера този вариант.
Неща от рода на лесен ъпгрейд и т.н. са ми ясни, но не ме вълнуват чак толкова, въпреки че не са за пренебрегване. Искам мнения от първа ръка от хора които са минали по този път. Благодаря!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326994231[/time]_________________________________________________
Ако беше за игри, щеше да има поне 10 мнения вече...