Колебанията са ми между тези 2 модела HP CP1025 или HP Officejet Pro 8100
единия е лазарен а другия с някакви пигментни боички които са са изгодни като цена и брои копия.
Давайте съвети![]()
Колебанията са ми между тези 2 модела HP CP1025 или HP Officejet Pro 8100
единия е лазарен а другия с някакви пигментни боички които са са изгодни като цена и брои копия.
Давайте съвети![]()
Като начало, за какво ще се ползва принтера и с каква натовареност?
Домашен принтер когато ми потрябва да може да се ползва, не е за служебно ползване.Първоначално публикувано от silver1
С една дума не голямо натоварване 1000-2000 копия годишно.
Значи принтера е HP Officejet Pro 8100.
Технически много по-добра машина. Можеш да го ползваш и като фотопринтер.
По-евтини консумативи. Да не говорим, че имаш екстри като мрежа 10/100, мрежа wifi и двустранен печат.
Имай предвид обаче, че качеството на хартията ще е от голямо значение (върви фото хартия до 280 g/m2),
когато печаташ цветно.
A като качество пигментните бои как са,избеляват ли като другите и най-важното дали се изпаряват от стоенетоПървоначално публикувано от silver1
Идеята като цяло е да не го правят, естествено съобразено с куп у-вия за съхранение (идеята им е освен острота да дадат по-голяма устойчивиост на изображението към влага).Първоначално публикувано от presar
Но като цяло няма какво да го мислиш и принтера, и мастилата са О.К.-повече от нуждите на домашен потребител.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330597805[/time]_________________________________________________
Мастилата на iP4950 излизат доста по скъпи (поне на този етап).Първоначално публикувано от wire
Високата резолюция най-вероятно е чрез интерполация, а и за мен наличието на мрежа при HP Officejet Pro 8100 е мн. сериозна екстра.
И какви са цените за главите и колко страници имат капацитет?Първоначално публикувано от silver1
Консумативите не са маловажен фактор при избор на принтер.
За тази цел има интернет и google.Първоначално публикувано от wire
Първоначално публикувано от silver1
http://www.pro-bg.com/product/InkJet...dge_43144.htmlПървоначално публикувано от wire
Това е черното
Magenta - http://www.pro-bg.com/product/InkJet...dge_43163.html
И все пак никой не ми отговори дали засъхват боичките (пигментни) със времето на HP Officejet Pro 8100