Проблем с външен харддиск Seagate Expansion 2TB
Харда е на 2,3 месеца и взе да не се отваря съдържанието, даже целия комп не бачка добре, като е включен. Грееше до 53 градуса, дали е от това не знам. Не си копувайте подобен боклук! Това е той:
http://www.plesio.bg/vanshni-tvardi-...-p-289058.html
Сега се чудя какво да го правя. Носех го да го видят в сервиза, но казаха че е за смяна, но не искам да си изгубя файловете. Чудя се дали може да се извади самия хард диск и да се сложи в друга кутия или в компа. Няма никакви болтчета по нея.
Re:Проблем с външен харддиск Seagate Expansion 2TB
да, може да се извади
почти е сигурно, че всичко може да се възстанови
какъв точно казаха, че е дефектът, защото да заключиш категорично, че хардът е физически повреден, след като не му се вижда съдържанието, е най-меко казано непрофесионално
кутийката е напавена с "чопове" и е много трудно да се отвори ,без да се забележи в последствие и в резулат на това се губи гаранцията.
Иначе харда е добър, просто си имал кофти късмет с него. Може да се изкара всичко ,но зависи дали си заслужава.
Дефекта е че почва да мисли, като кликна на него и не се отваря нищо. Надявам се че е в кутията проблема. Не ми пука много за гаранцията а повече за файловете ми. Май ще рискувам и ще го отварям.
оглежда се, за болтчета под етикети, лепенки, и гумени крачета, ако няма се ползва дебело перце, за китара и се отваря без следа, ама трябва да си до някъде майстор все пак
да! Яко майсторлък.
Жъгай с плоската отверка и да не ти пука, за крачетата. Изпочупил е всичко от вътре, кутията не мож се затвори вече :))
Отворих го и го сложих в друга кутия, но пак е така. Изписва ми съобщение, че трябва да го форматирам за да мога да го ползвам и като му дам Да пак не се получава. Изписва-уиндоса не можа да извърши форматирането. В PartitionMagic показваше Unforamatted дадох му да го форматира в NTFS , но стигна до 37% и до там. Сега за файлова система показва Other
Кажете какво да го правя. Има ли начин да си извадя важните файлове?
От къде си?
Досега ако е имало шанс , вече са с 50 % по-малко.
Принципно се занимавам с това но струва пари.
Каквото и да ти казват - харда има проблеми , по-добре не го пипай а ми го дай на някой професионалист.
Колкото повече глупости правиш от незнание , толкова по-вече губиш шанс да се извади инфото.
Пробвай още няколко формата и после възстановяването ще струва 4 цифрена сума...
Не можах да разбера ти за диска ли си или за информацията, ако си за информацията, за какъв дявол си му пускал формат?!
Нещата се извличат в RAW mode...
Както е казал Mr.Techno ако държиш на информацията, дай го на професионалист преди да си го съсипал тотално...
Какво представлява това RAW mode? А за форматирането, ако беше станало щях да си възстановя всичко с Getdataback, но сега пак трябва да го нося на Самуил. Той ми възстанови всичко от един Сигейт с подобни проблеми върху този. Много ме е яд че пак се набутах с тази марка.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332406327[/time]_________________________________________________
Вижте какво ми изписа Hard Disk Sentinel:
The drive found 8 bad sectors during its self test.
There are 8 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
It is recommended to examine the log of the disk regularly.
С O&O DiskRecovery опитах да възстановя файловете си, но не се получи. Уж възстановява всичко, но не се отварят. После пробвах с
Getdataback и е по-добре. Възстанови ми някъде 70-80% от всичко. Знаете ли други подобни и по-ефективни програми от тези?