Здравейте,
Дойде време да си сменя компютъра. За съжаление не следя много много новостите и ще съм много благодарен ако ми дадете някой и друг ценен съвет. Аз хванах за ушите няколко компонента и оставам на знаещите да си кажат мнението.Принципно основно натоварвам компютъра с обработка на снимки. Освен това обичам да гледам HD филми. Не съм голям фен на новите заглавия игри и си цъкам разни старички неща. Основната ми цел е да ми върши работа сравнително дълъг период от време ю(последния го изпозлзвам успешно вече 5 години
Та подред:
ЦПУ - спрях се на Intel Core i5 2400 (s1155, 3,10GHz, 6MB). Заслужава ли си 30лв повече за 2500? За 2500К съвсем не ми е ясно, след като не съм овърклок фен
Дъно - без много гледане избрах Gigabyte Z68AP-D3. Нямам идея какво да гледам. Просто исках да поддържа памет 1600Mhz. Не знам коя друга характеристика е важна.
Видео - пак избрах произволно Sapphire 6770 Flex (PCI Express, DDR5, 1 GB). Отново не знам какво да гледам за моите нужди. Постоянно имам включен телевизор и монитор към компа и не вярвам да ми се налага да използвам повече от 2 изхода за видео.
РАМ - мисля за DDR3 8GB Exceleram 2x4GB/ 1600Mhz.
вентилатор някакъв и захранване 500W.
Кутията, HDD и ДВД си имам.