Re:Проблем с microSD карти
Цитат:
Първоначално публикувано от zhelko
Не ми се вярва,защото са със гаранция от 5 години.Ако приемем,че е така,защо ще ми дават такава гаранция?!Да си играят на бизнес ли?В днешните времена на памети...не,не ми се вярва.А и всички възможни програми,които ползвах ги разпознаха като 32 ГБ.
защо ли ми прилича на едно вирусче дето крие папките и ги прави hiden.
Купих ги от ВАЛИ.В оригинални опаковки са,пише C032G Japan на картите.Доста памети на Кингстън съм купувал досега и не са ме подвеждали никога.
Преди малко форматирах пак едната с GParted и сега я пиша в Дебиан.Да видим в Линукс какво ще стане.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1336410318[/time]_________________________________________________
Същото нещо стана и в Линукс.
Има нещо което не се копира явно. Изтегли си Acronis True image и си направи имидж на старата карта. След това го вдигни на новата, поне Акрониса ще я накове бит по бит едно към едно.
1. Отиваш във Вали
2. Оставящ го за тест
3. Най-вероятно ще ти ги сменят.
пробвай и ги форматирай на ниско ниво но не на този компютър, защото предполагам имаш вирус. След това сложи някой голям фаил и при копирането виж колко трасвер прави . След това обратната операция и пак виж колко скорост има при копирането или преместването.
Много мнения,ама май забравих да ви кажа,че основната ми ОС е Debian Linux.Аз не обичам бозата много.
Пуснах да се качва от виртуален ftp и нещата заспаха.
Лека нощ!
Цитат:
Първоначално публикувано от pland
Много мнения,ама май забравих да ви кажа,че основната ми ОС е Debian Linux.Аз не обичам бозата много.
Пуснах да се качва от виртуален ftp и нещата заспаха.
Лека нощ!
Струва ми се ако беше ударил една боза нямаше да имаш тези проблеми :))
Айде лека! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от pland
Сложих първата нова карта на телефона и я форматирах с него (така препоръчват)........Прехвърлянето мина успешно,но след това просто изчезнаха папки,които уж бяха прехвърлени.Някои файлове (видео предимно,но не само),просто не могат да се четат (пише ми,че не може да разпознае формат-а,а и са по-малки по размер от тези,копирани на харда)
Щом си на "ти" с (G)parted, то си направи дял, форматиран с FAT32 и там копирай старата карта. Интересно ми е дали ще имаш същите проблеми с файловете, четени от този дял?...
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Струва ми се ако беше ударил една боза нямаше да имаш тези проблеми :))
+1 ...но пък нямаше да е така вълнуващо :))
а аз, може и да е тъпо, ама отникъде не разбрах - отнемаше ли картата "с предупреждение" или без? как му викат на линуксарски - unmount? щото бая хора дърпат като бесни...
Цитат:
Първоначално публикувано от XIIID
+1 ...но пък нямаше да е така вълнуващо :))
а аз, може и да е тъпо, ама отникъде не разбрах - отнемаше ли картата "с предупреждение" или без? как му викат на линуксарски - unmount? щото бая хора дърпат като бесни...
+1