здравейте имам следния проблем с тв тунер pinnacle pctv 110i, а той е следния:
винаги след преинсталация на ОС бера страшни ядове с него до като го подкарам, сега ще изброя стъпка по стъпка софтуера който му качвам .
значи 1-во инсталирам софтуера му PCTV_TVCenter_6.4.0.784 след инсталацията ми се отваря контрол панела за настроика и търсене на каналите, но тъй като ползвам с сет-топ -бокс за цифрова тв на Мегалан го затварям и стартирам отново и резултата е следния: насичаща картина без звук квото и да правя картината не се оправя и звук не тръгва , сменявам системите (PAl /SECAM...) и не става.
2-ро :качвам ArcSoft_MCE-PlugIn_20070813 но промяна няма
ъпдейтвам драивъра на тунера (този който идва с WIndows 7 e PCTV713xi64) през Device Menager го ъпдейтвам с SAA713xBDA_MCE_Release.v1.3.4.5 на Philips и с драивъра на Philips нещата се оправяха до сега... преди няколк однеа реших да сложа Windows 8 но след 1-2 дена с нея реших да си върна пак -седмицатА и от тогава не мога да си покарам тунера.
преди време пак имах пак писах тук и миказахте че този тунер не работил коректно с машини които имали над 3 гб Рам моята машина е с 4 гб ддр2 800мхц . от каде и що идват тези неприятни бъгове с тунера няма ли кардинално решение на този проблем? или някъв алтернативен (Моднат софтуер или дривър за този модел тунер).може ли да му се ъпдеитне фирмуера с по нова версия и какъв ще е ефекта .
интересното е че под WINDOWS MEDIA CENTER тунера работи там пък единствения проблем е че интерфеиса на топ-бокса е много бавен , и командите като да сменя канал да усиля или намаля звука или нещо друго да реша да правя се извършва с голямо забавяне от порядака на 10--15 секунди което е супер изнервящо. има ли начин с MEDIA CENTER да се оправи пързината на изпълнение на комантите ?.....
пробвал съм с други програми за гледане на тв , като Dscaler и ChrisTV_Professional_5.15 но никъв ефект няма там пък само звука ми тръгва.
Може ли да ми обясните всичко за този тунер ? ако е пък толко куц тунер и не подлежи на оправяне , предложете ми хубав (ако може не много скъп) тунер до максимум 100лв на PCI слот не искам USB.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ РАЗБИРАНЕ И ПОМОЩ...